Antalya’nın Kepez ilçesinde, halk sağlığını tehdit eden bir soğuk hava deposuna yönelik yapılan denetimde yarım tondan fazla bozuk gıda ele geçirildi. Kepez Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından Fevzi Çakmak Mahallesi Eşref Bitlis Caddesi üzerindeki bir soğuk hava deposunda gerçekleştirilen kontroller sonucunda, raf ömrünü tamamlamış ve bozulduğu tespit edilen büyük miktarda hayvansal ve bitkisel ürün bulundu.
BOZUK ÜRÜNLERİN MİKTARI: 574 KİLO
Zabıta ekiplerinin detaylı incelemesi sonucunda, 61 kilo işlenmiş hayvansal ürün ve 513 kilo bozulmuş bitkisel ürün olmak üzere toplam 574 kilo gıda maddesi tespit edildi. Bozuk gıdaların çoğunun tüketilmesi durumunda ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği belirtildi.
RUHSATSIZ FAALİYET GÖSTEREN DEPOYA CEZA
Depo sahibinin işyeri açma ve çalışma ruhsatı ibraz edememesi üzerine, ruhsatsız faaliyet yürütüldüğü belgelendi. Kepez Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, bu durumla ilgili idari yaptırım karar tutanağı hazırlayarak iş yeri hakkında resmi işlem başlattı. Denetim sırasında hem halk sağlığını tehdit eden gıda ürünleri hem de mevzuata aykırı işletme koşulları kayıt altına alındı.
İMHA SÜRECİ RESMİ TUTANAKLA TAMAMLANDI
Bozuk gıda ürünlerinin imhası için Kepez Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ile birlikte hareket eden zabıta ekipleri, halk sağlığını tehlikeye atmadan imha işlemlerini gerçekleştirdi. Toplamda 574 kilo ürün, oluşturulan resmi tutanakla kontrollü biçimde bertaraf edildi.
DENETİMLER SÜRECEK
Kepez Belediyesi yetkilileri, insan sağlığını tehdit eden uygulamalara karşı denetimlerin sıklaştırıldığını ve bu tür işletmelere kesinlikle göz yumulmayacağını belirtti. Açıklamada, "Vatandaşlarımızın sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşma hakkını korumak adına kararlı bir şekilde denetimlerimizi sürdüreceğiz" ifadelerine yer verildi.
Kaynak: İHA




