Adana’da 3 Günlük Sağanak Yağışta Büyük Felaket: Göksu Nehri Taştı, Yollar Çöktü
Adana’da üç gün süren sağanak yağış, pek çok ilçede büyük hasara yol açtı. Göksu Nehri’nin taşmasıyla Saimbeyli’de yol çöktü, Feke’de ise köprü yıkıldı. Rekor yağış miktarları, bölgede büyük felakete neden oldu.

Rekor Yağış, Aladağ ve Saimbeyli’de Can Aldı
Çarşamba günü başlayıp, perşembe ve cuma günü de devam eden sağanak yağış, Adana ve çevresinde büyük bir etki yarattı. Cuma günü kaydedilen yağış miktarları rekor seviyeye ulaştı. Aladağ’da 141 kg/m², Saimbeyli’de 120 kg/m², Kozan’da 119 kg/m², Feke’de 105 kg/m², Seyhan’da 94 kg/m² ve Pozantı’da ise 89 kg/m² yağış ölçüldü. Bu yoğun yağış, akarsuların debisini hızla artırarak felakete yol açtı.
Göksu Nehri Taştı, Yollar Çöktü
Sağanak yağışlar, Göksu Nehri’nin taşmasına neden oldu. Saimbeyli ilçesinin girişinde, yoğun yağış sonrası asfalt yolda çökme meydana geldi ve yol tamamen ulaşıma kapatıldı. Feke ilçesinde ise Süphandere Mahallesi’ne yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki köprü, sel sularının etkisiyle yıkıldı. Bölgede ayrıca bazı yollarda kaya parçaları düştü ve yer yer ufak çaplı heyelanlar oluştu.

Bölgedeki Baraj Kapakları Kontrollü Olarak Açıldı
Yağışların etkisiyle su seviyelerinin hızla yükselmesi sonucu, bazı barajların kapakları kontrollü olarak açıldı. Ekipler, bölgedeki hasar tespit ve onarım çalışmalarına hızla devam ediyor. Yetkililer, halkı dere yataklarından ve riskli bölgelerden uzak durmaya çağırdı.
Bölgedeki Durumun Normalleşmesi İçin Çalışmalar Devam Ediyor
Yetkililer, Adana’nın çeşitli bölgelerinde yaşanan sel felaketinin etkilerinin giderilmesine yönelik yoğun bir çalışma yürütüyor. Vatandaşların güvenli bir şekilde sel bölgelerinden uzaklaşması için çalışmalar sürüyor.




