İstanbul’un Başakşehir ilçesindeki Kayaşehir Şeyh Şamil İmam Hatip Ortaokulu’nda, 6 Ekim 2026 Salı günü saat 08.40 sıralarında bıçaklı saldırı meydana geldi. Başka bir okulda öğrenim gören 15 yaşındaki F.M.’nin gerçekleştirdiği belirtilen saldırıda sekiz öğrenci yaralandı. İhbarın ardından bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.
Yaralı öğrenciler hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Saldırıdan etkilenen öğrencilerin yaşları 10 ile 13 arasında değişiyor. Şüpheli hakkında adli soruşturma başlatıldı.
Eslem Sare Bulut Hastanede Hayatını Kaybetti
İçişleri Bakanlığının açıklamasına göre, yaralı öğrencilerden Eslem Sare Bulut hastanede yapılan müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Bakanlık, diğer yedi öğrencinin tedavilerinin sürdüğünü bildirdi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de bir öğrencinin hayatını kaybettiğini açıkladı ve ailesine başsağlığı diledi.
Şüpheli Yakalandı, İnceleme Başlatıldı
Anadolu Ajansının haberine göre, okul güvenliği tarafından yakalanarak polise teslim edilen şüpheli gözaltına alındı. İçişleri Bakanlığı, olayın öncesini ve meydana geliş sürecini incelemek üzere bir mülkiye başmüfettişi ile bir polis başmüfettişi görevlendirdi.
Bakanlık ayrıca okul ve çevresindeki güvenlik tedbirlerinin ilgili kurumlarla birlikte gözden geçirildiğini açıkladı. Saldırının gerekçesine ilişkin kesinleşmiş bir bilgi paylaşılmadı.
Okulda Eğitime İki Gün Ara Verildi
Milli Eğitim Bakanlığı, olayın ardından iki eğitim müfettişi görevlendirildiğini duyurdu. Öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik psikososyal destek çalışmalarının başlatıldığı belirtildi.
Bakanlığın açıklaması doğrultusunda, saldırının yaşandığı okulda 6 ve 7 Ekim tarihlerinde eğitim öğretime ara verildi. Çalışmaları koordine etmek üzere bir bakan yardımcısının başkanlığındaki heyetin İstanbul’a gönderildiği bildirildi.
Olaya İlişkin Yayın Yasağı Açıklandı
RTÜK, olay hakkında mahkeme kararıyla yayın yasağı getirildiğini duyurdu. Açıklamada, soruşturma tamamlanıncaya kadar internet medyası ve sosyal medya dahil haber, röportaj ve eleştiri yayınlarının yasak kapsamına alındığı belirtildi.
İstanbul Valisi Davut Gül de hastanedeki öğrencileri ziyaretinin ardından adli sürecin devam edeceğini açıkladı. Öğrencilerin sağlık durumlarına ilişkin bilgiler, açıklamaların yapıldığı 6 Ekim tarihini yansıtıyor