Kahramanmaraş’ın da aralarında bulunduğu 35 ilde, uyuşturucu madde satıcıları ile yasa dışı kenevir ekimine yönelik geniş kapsamlı operasyonlar gerçekleştirildi. Jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonlarda 653 kilogram uyuşturucu madde ve 410 bin 412 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.
Çalışmalar kapsamında yasa dışı ekildiği belirlenen 1 milyon 229 bin kök kenevir ve skunk bitkisi de imha edildi. Operasyonlarda toplam 264 şüpheli yakalanırken, bunlardan 172’si tutuklandı. 92 şüpheli hakkında ise adli kontrol hükümleri uygulandı.
Operasyonlar, Jandarma Genel Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ile Cumhuriyet Başsavcılıklarının koordinasyonunda İl Jandarma Komutanlıklarınca gerçekleştirildi.
KAHRAMANMARAŞ DA OPERASYON DÜZENLENEN İLLER ARASINDA
Uyuşturucu madde satıcıları ve yasa dışı kenevir ekimine yönelik operasyonların gerçekleştirildiği iller arasında Kahramanmaraş da yer aldı.
Operasyonlar; Adana, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Hakkâri, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karaman, Kırıkkale, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van’da gerçekleştirildi.
Çalışmalara narkotik ve asayiş ekiplerinin yanı sıra Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı Analiz ve Takip Timleri de katıldı.
11 BİN 25 PERSONEL OPERASYONLARDA GÖREV ALDI
35 ili kapsayan operasyonların geniş bir personel ve ekip katılımıyla gerçekleştirildiği bildirildi.
Çalışmalarda toplam 2 bin 205 narkotik ve asayiş ekibi ile 11 bin 25 personel görev yaptı. Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı Analiz ve Takip Timleri de operasyonlara destek verdi.
Yürütülen çalışmalar kapsamında uyuşturucu madde ticareti yaptığı ve yasa dışı üretime kaynak sağladığı belirlenen şüphelilere yönelik eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi.
SOSYAL MEDYA VE MESAJLAŞMA UYGULAMALARI KULLANILDI
Operasyonlarda yakalanan şüphelilere yönelik yapılan tespitlerde uyuşturucu madde ticaretinde kullanılan yöntemlere ilişkin ayrıntılar da ortaya çıktı.
Şüphelilerin uyuşturucu madde ticaretini organize şekilde yürüttükleri, ayrıca sosyal medya platformları ve mesajlaşma uygulamaları üzerinden uyuşturucu madde sattıkları tespit edildi.
Bazı şüphelilerin ise yasa dışı kenevir ve skunk ekimi yaptığı ve bu yolla uyuşturucu üretimine kaynak sağladığı belirlendi.
Bu tespitlerin ardından yürütülen operasyonlarda çok miktarda uyuşturucu madde, uyuşturucu hap ve yasa dışı ekilmiş bitki ele geçirildi.
653 KİLOGRAM UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLDİ
35 ilde gerçekleştirilen operasyonların bilançosu da açıklandı. Jandarma ekiplerinin çalışmaları sonucunda toplam 653 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi.
Operasyonlarda ayrıca 410 bin 412 adet uyuşturucu hap bulundu.
Yasa dışı ekim alanlarına yönelik çalışmalar kapsamında ise toplam 1 milyon 229 bin kök kenevir ve skunk bitkisi imha edildi.
Operasyonların uyuşturucu imal ve ticaretinin önlenmesi, yasa dışı ekim alanlarının belirlenmesi ve sokak satıcılarının yakalanmasına yönelik gerçekleştirildiği belirtildi.
264 ŞÜPHELİ YAKALANDI, 172’Sİ TUTUKLANDI
Operasyonlarda toplam 264 şüpheli yakalandı. Haklarında adli işlem başlatılan şüphelilerden 172’si tutuklandı.
Diğer 92 şüpheli hakkında ise adli kontrol hükümleri uygulandı.
Uyuşturucu imal ve ticaretinin önlenmesine, yasa dışı ekim alanlarının tespit edilmesine ve sokak satıcılarının yakalanmasına yönelik operasyonların kararlılıkla sürdürüldüğü bildirildi.