23 Haziran 2026, Salı
weather
20°
Ajans344 | Asayiş | Minguzzi Ailesini Tehdit Eden Sanığa 7 Yıl Hapis Cezası

Minguzzi Ailesini Tehdit Eden Sanığa 7 Yıl Hapis Cezası

Ahmet Minguzzi'nin ailesine tehdit mesajları gönderen ve sosyal medyada paylaşımlar yapan sanık F.A., toplam 7 yıl 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Ahmet Minguzzi'nin ailesine tehdit mesajları gönderen ve sosyal medyada paylaşımlar yapan sanık F.A., toplam 7 yıl 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

MUHABİR: Atiye ARIKAN
Minguzzi Ailesini Tehdit Eden Sanığa 7 Yıl Hapis Cezası

İstanbul Kadıköy'de uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ahmet Mattia Minguzzi'nin ailesine yönelik tehdit içerikli mesajlar gönderen sanık hakkında açılan davada karar çıktı. Mahkeme, sanık F.A.'ya çeşitli suçlardan toplam 7 yıl 20 gün hapis cezası verdi.

Bakırköy 13. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Ahmet Minguzzi'nin annesi Yasemin Akıncılar Minguzzi'ye gönderilen tehdit mesajları ve sosyal medya paylaşımları değerlendirildi.

Karar Duruşması Pazartesi Günü Görüldü

Geçen yıl Yasemin Akıncılar Minguzzi'nin cep telefonuna tehdit içerikli mesajlar gönderdiği belirlenen F.A.'nın yargılandığı davanın karar duruşması pazartesi günü gerçekleştirildi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede sanığın, "kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak", "birden fazla kişi ile birlikte tehdit" ve "kişinin hatırasına hakaret" suçlarından cezalandırılması talep edildi.

Mahkemeden 7 Yıl 20 Gün Hapis Kararı

Mahkeme heyeti, sanık F.A.'yı "kişinin hatırasına hakaret" suçundan 1 yıl 6 ay 20 gün, "birden fazla kişi ile tehdit" suçundan 3 yıl ve "kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak" suçundan ise 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

Verilen cezaların toplamı 7 yıl 20 gün olarak hesaplandı.

Bir Suçtan Beraat Etti

Mahkeme, sanık hakkında yöneltilen "suçu ve suçluyu övme" suçlaması yönünden ise beraat kararı verdi.

Böylece sanık, üç ayrı suçtan mahkum olurken bir suçlama yönünden ceza almadı.

Soruşturmada Dikkat Çeken İfadeler Yer Aldı

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, "Caravaggioeda" isimli sosyal medya kullanıcısının tehdit edilerek paylaşım yapmaya zorlandığı tespit edildi.

Dosyaya yansıyan ifadelere göre kullanıcı, gönderdiği mesajlardan birinde, "Bana her şeyi F.A. yaptırdı. Ben de mağdurum. Hakkınızı helal edin, büyük tehdit etti beni" ifadelerini kullandı.

Soruşturma kapsamında elde edilen deliller doğrultusunda mahkeme, sanık hakkında mahkumiyet kararı verdi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız