16 Temmuz 2026, Perşembe
weather
34°
Ajans344 | Asayiş | Yol Çalışması Nedeniyle Ters Yöne Girdi! Ceza Yedi

Yol Çalışması Nedeniyle Ters Yöne Girdi! Ceza Yedi

Kahramanmaraş'ta yol çalışmaları nedeniyle ters yöne girdiği belirtilen sürücüye 10 bin lira ceza kesildi. Emekli sürücü cezaya itiraz etti.

Kahramanmaraş'ta yol çalışmaları nedeniyle ters yöne girdiği belirtilen sürücüye 10 bin lira ceza kesildi. Emekli sürücü cezaya itiraz etti.

KAYNAK: (İHA)
Yol Çalışması Nedeniyle Ters Yöne Girdi! Ceza Yedi

Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde devam eden yol ve altyapı çalışmaları nedeniyle değişen trafik düzeni bir sürücünün mağduriyet iddiasını gündeme taşıdı. Yol çalışmaları sırasında ters yöne girdiği gerekçesiyle 10 bin lira idari para cezası uygulanan 72 yaşındaki emekli Remzi Kaplan, cezanın haksız olduğunu savundu.

Kaplan, çalışma yapılan bölgede yolların kapalı olması nedeniyle tek şerit olarak kullanılan güzergâhı kullandığını belirtti.

Sürücü Mahkemeye Başvurdu

Kesilen idari para cezasına itiraz eden Kaplan, Kahramanmaraş Sulh Ceza Hakimliği'ne başvurarak cezanın iptal edilmesini talep etti. Sürücü, bölgede yeterli yönlendirme levhalarının bulunmadığını ve trafik akışının çalışma nedeniyle sürekli değiştiğini öne sürdü.

"Önümde De Arkamda Da Araçlar Vardı"

Yaşadığı olayı anlatan Remzi Kaplan, hastaneye gitmek için yola çıktığını ifade ederek şu açıklamayı yaptı: "Benim hastanede randevum vardı. Yollar çalışma nedeniyle kapalıydı. Ben tek şeritli yoldan gittim. Bana 10 bin lira ceza kesmişler. Bu cezanın iptal edilmesini talep ediyorum. Bu zamana kadar böyle bir olayla karşılaşmadım. Şirketler kafalarına göre yol kapatıyorlar. Cezayı belki fahri trafik müfettişi, belki de polis memuru yazmıştır bilmiyorum ama önümde de arkamda da araç vardı."

Yönlendirme Eksikliği İddiası Dikkat Çekti

Bölgede yaşayan bazı vatandaşlar da yol çalışmaları sırasında güzergâhların sık sık değiştiğini ve yönlendirme tabelalarının yetersiz kaldığını öne sürüyor. Sürücünün yaptığı itirazın ardından cezanın iptal edilip edilmeyeceğine Kahramanmaraş Sulh Ceza Hakimliği karar verecek.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız