Adana’nın Kozan ilçesinde meydana gelen olay, mahalle sakinlerine korku dolu anlar yaşattı. Cumhuriyet Mahallesi Gazel Sokak’ta oturan O.K. isimli şahıs, saat 19.30 sıralarında evinin balkonuna çıkarak elindeki pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açmaya başladı. Yaklaşık 15 el ateş eden şahıs, mahallede paniğe yol açtı.
Edinilen bilgilere göre, O.K. sadece etraftaki vatandaşları değil, olay yerine yönlendirilen polis ekiplerini de hedef aldı. Polis otolarına ve görevli memurlara ateş eden şüpheli, yakalanacağını anlayınca ikinci kattaki balkonundan atlayarak kaçmaya çalıştı. Ancak çok uzaklaşamayan O.K., Dr. Naim Çuhacı Sokak’ta bulunan Kilgen Çayı’na doğru koşarken polis ekiplerinin sıkı takibi sonucu yakalanarak gözaltına alındı.
Şüphelinin geçmişte de birçok suç kaydı bulunduğu öğrenildi. Mahallede yaşanan olay büyük bir paniğe neden olurken, O.K.’nin evde bulunan annesi E.K. korku ve stres nedeniyle fenalaştı. E.K., olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapıldıktan sonra Kozan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Kozan Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlatırken, O.K.’nın emniyetteki sorgusunun sürdüğü bildirildi. Mahalle sakinleri ise rastgele açılan ateş nedeniyle büyük korku yaşadıklarını belirterek, can kaybı yaşanmamasını tek teselli olarak gördüklerini ifade etti.
Yaşanan olay sonrası mahallede güvenlik önlemleri artırılırken, soruşturma titizlikle sürdürülüyor.