Yurt genelinde hava sıcaklıklarının hissedilir derecede düşmesi ve kar yağışının etkisini artırmasıyla birlikte 'Yarın okul var mı?' sorusu gündeme oturdu. Meteorolojik verileri anlık takip eden il yönetimlerinden ilk tatil haberi geldi. Tunceli Valiliği, gece saatlerinden itibaren etkili olması beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitim öğretime ara verildiğini duyurdu.

EĞİTİME 'KAR' ENGELİ

Tunceli Valiliği, kent genelinde beklenen yoğun kar yağışı ve buzlanma riskine karşı tedbir kararlarını hayata geçirdi. Yapılan resmi açıklamada, meteorolojik değerlendirmeler ışığında Cuma günü için okulların tatil edildiği bildirildi.

Valilik açıklamasında alınan karar şu ifadelerle duyuruldu:

Başkan Büyükakın’dan Gebze Çıkarması
Başkan Büyükakın’dan Gebze Çıkarması
İçeriği Görüntüle

'9 Ocak Cuma günü ilimiz genelinde resmi ve özel tüm örgün ile yaygın eğitim kurumlarında (üniversiteler hariç) eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir.'

KİMLER İDARİ İZİNLİ SAYILACAK?

Tatil kararı sadece öğrencileri ve öğretmenleri kapsamıyor. Valilik, olumsuz hava koşulları nedeniyle kamu personeline yönelik de bir düzenlemeye gitti. Yapılan açıklamaya göre; kamu kurumlarında görev yapan hamile ve engelli çalışanlar ile anaokulu ve kreşe devam eden çocuğu bulunan kadın personel de aynı gün idari izinli sayılacak.

Muhabir: Haber Merkezi