09 Mart 2026, Pazartesi
weather
15°
Ajans344 | DIŞ POLİTİKA | Cumhurbaşkanı Erdoğan Macaristan Başbakanı Orban’ı kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan Macaristan Başbakanı Orban’ı kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya Diplomasi Forumu kapsamında Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile görüştü; ikili ilişkiler ve bölgesel gelişmeler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya Diplomasi Forumu kapsamında Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile görüştü; ikili ilişkiler ve bölgesel gelişmeler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Macaristan Başbakanı Orban’ı kabul etti
KAYNAK: (İHA)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Diplomasi Forumu dolayısıyla Türkiye’de bulunan Macaristan Başbakanı Viktor Orban’ı kabul etti. Antalya’da gerçekleşen görüşmede iki ülke arasındaki ilişkiler ile bölgesel ve küresel gelişmeler ele alındı.

Diplomasi trafiğinin yoğun yaşandığı forum kapsamında yapılan kabulde, Türkiye ile Macaristan arasındaki mevcut iş birliği alanlarının genişletilmesi ve yeni iş birliği fırsatlarının değerlendirilmesi gündeme geldi.

İKİLİ İLİŞKİLER MASAYA YATIRILDI

Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile Macaristan arasında son yıllarda güçlenen ilişkilerin farklı alanlarda daha ileri seviyelere taşınmasının iki ülkenin ortak çıkarına olduğunu ifade etti.

Erdoğan, özellikle ekonomi, ticaret, enerji ve savunma sanayii gibi alanlarda atılacak yeni adımların iki ülke arasındaki stratejik iş birliğini daha da güçlendireceğine dikkat çekti.

AVRUPA BİRLİĞİ İLE İLİŞKİLER DE GÜNDEMDEYDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede Avrupa’nın güvenliği ve refahı açısından Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinin önemine vurgu yaptı. Bu kapsamda karşılıklı temasların sürdürülmesinin büyük önem taşıdığı ifade edildi.

Türkiye’nin Avrupa ile ilişkilerinde yapıcı bir yaklaşım sergilediğini belirten Erdoğan, diyalog ve iş birliğinin sürdürülmesinin bölgesel istikrar açısından önemli olduğuna işaret etti.

UKRAYNA KONUSU DA ELE ALINDI

Görüşmede Ukrayna’daki gelişmeler de gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna’da adil ve kalıcı bir barışın sağlanmasına yönelik Türkiye’nin ilkeli tutumunu en başından bu yana sürdürdüğünü ifade etti.

Türkiye’nin bölgede barışın tesis edilmesine yönelik diplomatik girişimlerini kararlılıkla devam ettirdiği belirtilirken, taraflar uluslararası gelişmeler hakkında da görüş alışverişinde bulundu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız