Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere toplam 240 sözleşmeli personel alımı yapacak. Resmî Gazete’de yayımlanan ilana göre, kurum bünyesinde yürütülen doğa koruma, milli park yönetimi ve çevre hizmetlerinin güçlendirilmesi amacıyla farklı branşlarda istihdam sağlanacak.

Merkez teşkilatında; 51 büro personeli, 34 destek personeli, 30 mühendis, 5 avukat, 6 veteriner hekim, 2 biyolog, 4 şehir plancısı, 7 tekniker, 3 mimar ve 1 arkeolog görevlendirilecek. Taşra teşkilatında ise 46 koruma ve güvenlik görevlisi, 33 destek personeli, 7 orman muhafaza memuru, 3 mühendis, 6 tekniker ve 2 büro personeli istihdam edilecek.

Kahramanmaraş’ta Asayiş ve Narkotik Uygulamaları: 102 Şüpheli Yakalandı
Kahramanmaraş’ta Asayiş ve Narkotik Uygulamaları: 102 Şüpheli Yakalandı
İçeriği Görüntüle

Başvurular, 7-17 Ekim 2025 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden “Tarım ve Orman Bakanlığı – Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım” hizmeti aracılığıyla ya da kariyerkapisi.gov.tr adresinden çevrim içi yapılabilecek.

Adayların yerleştirmelerinde KPSS (B) grubu puan sıralaması esas alınacak. Yazılı veya sözlü sınav yapılmadan, en yüksek puandan başlanarak ilan edilen kadro sayısı kadar asil aday ve asil aday sayısının iki katı kadar yedek aday belirlenecek.

Sonuçlar, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesi ile Kariyer Kapısı – Kamu İşe Alım Platformu üzerinden duyurulacak.
Kuruma alınacak personeller, Türkiye genelinde doğal yaşam alanlarının korunması, park yönetimi ve çevresel sürdürülebilirlik çalışmalarında görev alacak.

Muhabir: Orhan Karaçalı