17 Eylül 2026, Perşembe
weather
29°
Ajans344 | DÜNYA | AK Parti Sözcüsü Çelik’ten Mekke’ye Yönelik İHA Saldırısına Sert Tepki

AK Parti Sözcüsü Çelik’ten Mekke’ye Yönelik İHA Saldırısına Sert Tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Mekke’yi hedef aldığı açıklanan insansız hava aracı saldırı girişimine tepki göstererek, “Mekke-i Mükerreme’ye saygısızlık, tüm Müslümanlara saygısızlık yapmak anlamına gelir” dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Mekke’yi hedef aldığı açıklanan insansız hava aracı saldırı girişimine tepki göstererek, “Mekke-i Mükerreme’ye saygısızlık, tüm Müslümanlara saygısızlık yapmak anlamına gelir” dedi.

KAYNAK: (İHA)
AK Parti Sözcüsü Çelik’ten Mekke’ye Yönelik İHA Saldırısına Sert Tepki

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Mekke çevresinde yaşanan insansız hava aracı saldırı girişimine ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Çelik, Mekke’yi hedef aldığı belirtilen girişimi kınayarak kutsal şehre yönelik saldırıların tüm Müslümanları ilgilendirdiğini ifade etti.

“Tüm Müslümanlara Saygısızlık”

Ömer Çelik açıklamasında, “Mekke’yi hedef alan insansız hava saldırı girişimini lanetliyoruz. Mekke-i Mükerreme’ye saygısızlık, tüm Müslümanlara saygısızlık yapmak anlamına gelir” ifadelerini kullandı.

Çelik’in açıklamasında Mekke’nin İslam dünyası açısından taşıdığı kutsal konuma dikkat çekildi.

Suudi Arabistan Şehirlerine Yönelik Saldırılara Tepki

AK Parti Sözcüsü Çelik, açıklamasının devamında Mekke başta olmak üzere Suudi Arabistan şehirlerini hedef alan saldırılara da tepki gösterdi.

Çelik, bu tür saldırıların Müslümanlara karşı kötü niyet taşıyan çevrelerin çıkarlarına hizmet ettiğini savundu. Bu değerlendirme Çelik’in siyasi açıklamasını yansıtırken, bölgedeki gelişmelere ilişkin farklı taraflardan ayrı açıklamalar da yapılıyor.

Mekke’ye Yönelik İHA Girişimi Gündemde

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon daha önce Mekke’nin yasaklı hava sahasına yöneldiğini açıkladığı bir İHA’nın engellendiğini duyurmuştu. Husiler ise Mekke’nin hedef alındığı yönündeki Suudi açıklamasını reddetti. Bu nedenle saldırının hedefi konusunda tarafların açıklamaları farklılık gösteriyor.

Türkiye’den de olayın ardından peş peşe kınama mesajları yayımlandı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran da Mekke-i Mükerreme’nin güvenliğini hedef alan saldırı girişimine tepki gösterdi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız