28 Eylül 2026, Pazartesi
weather
19°
Ajans344 | DÜNYA | Dışişleri Bakanlığından Mescid-i Aksa Baskınına Sert Tepki

Dışişleri Bakanlığından Mescid-i Aksa Baskınına Sert Tepki

Dışişleri Bakanlığı, İsrailli aşırılık yanlısı grupların Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskını kınayarak uluslararası topluma caydırıcı tedbir çağrısı yaptı.

Dışişleri Bakanlığı, İsrailli aşırılık yanlısı grupların Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskını kınayarak uluslararası topluma caydırıcı tedbir çağrısı yaptı.

KAYNAK: (İHA)
Dışişleri Bakanlığından Mescid-i Aksa Baskınına Sert Tepki

Dışişleri Bakanlığı, İsrailli aşırılık yanlısı grupların İsrail işgal güçlerinin koruması altında Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskına ilişkin yazılı açıklama yayımladı.

27 Eylül 2026 tarihli açıklamada, baskının “en güçlü biçimde” kınandığı belirtilirken, İsrail hükümetinin kutsal mekânlara yönelik uygulamalarına tepki gösterildi.

Bakanlıktan Mescid-i Aksa Açıklaması

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrailli aşırılık yanlısı grupların Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskının İsrail işgal güçlerinin koruması altında gerçekleştirildiği belirtildi.

Bakanlık, söz konusu baskını sert ifadelerle kınadı ve gelişmelerin bölgedeki gerilime etkisine dikkat çekti.

Netanyahu Hükümetine Tepki

Açıklamada, Netanyahu hükümetinin Müslümanlara ait kutsal mekânları hedef alan ihlal ve provokasyonlarının bölgede gerilimi artırdığı yönündeki Türkiye’nin değerlendirmesine yer verildi.

Bakanlık, bu uygulamaların barış ve istikrar çabalarını da olumsuz etkilediğini belirtti. Bu değerlendirme, Dışişleri Bakanlığının 27 Eylül tarihli resmî açıklamasında yer aldı.

Dışişleri Bakanlığı, açıklamasında Mescid-i Aksa’nın tarihi ve hukuki statüsünün korunması gerektiğine vurgu yaptı.

İsrail’in söz konusu statüyü ihlal eden uygulamalarına karşı uluslararası toplumun daha etkili adımlar atması gerektiği ifade edildi.

Bakanlık, benzer açıklamalarında da Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın tarihi ve hukuki statüsüne ilişkin hassasiyetini daha önce dile getirmişti.

Açıklamanın sonunda uluslararası topluma çağrıda bulunan Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik uygulamalarına karşı caydırıcı tedbirler alınması gerektiğini bildirdi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız