Kahramanmaraş Öğretmen Akademileri tarafından düzenlenen Tarsus–Mersin Kültür Gezisi, planlanan program çerçevesinde öğretmenlerin mesleki ve kültürel birikimine katkı sundu. İçerik zenginliği ve organizasyon başarısıyla dikkat çekti.

Onikişubat'ta  509 m² arsa icradan satışta
Onikişubat'ta 509 m² arsa icradan satışta
İçeriği Görüntüle

Sabahın erken saatlerinde başlayan kültür yolculuğuna 40 öğretmen katıldı. Günün ilk durağı olan Tarsus Şelalesi’nde yapılan kahvaltı, doğal ortam eşliğinde gerçekleşti. Katılımcılar, şelalenin huzurlu atmosferinde güne sakin ve keyifli bir başlangıç yaptı.

Programın devamında, Tarsus’un inanç ve tarih dünyasında önemli bir yere sahip olan Hz. Danyal Peygamber’in Kabri ziyaret edildi. Ziyaret sırasında bölgenin tarihsel geçmişi, kültürel mirası ve manevi değeri üzerine bilgilendirmeler yapıldı. Bu durak, geziye yalnızca kültürel değil, aynı zamanda manevi bir boyut da kazandırdı.

Tarsus ve Mersin hattında gerçekleştirilen ziyaretlerde kentin tarihi dokusu, kültürel zenginlikleri ve doğal güzellikleri yerinde incelendi. Öğretmenler, hem mesleki gelişimlerine katkı sağlayan hem de sosyal yönü güçlü bir gün geçirme imkânı buldu.

Kahramanmaraş Öğretmen Akademileri temsilcileri, bu tür kültür gezilerinin öğretmenlerin motivasyonunu artırdığını, şehirler arası kültürel bağları güçlendirdiğini ve mesleki dayanışmayı pekiştirdiğini ifade etti.

Muhabir: Orhan Karaçalı