Mersin Büyükşehir Belediyesi, üniversite eğitimi için kente gelen öğrencileri Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde (MEŞOT) açtığı stantla karşılıyor. Öğrencilere, belediyenin gençlere yönelik sunduğu hizmetler tanıtılıyor.
Hizmetler Öğrencilere Anlatılıyor
Yolculuk sonrası mola veren öğrenciler, stantlarda hem dinlenme imkânı buluyor hem de belediyenin sosyal projeleri hakkında bilgi alıyor. Tanıtılan hizmetler arasında 35 TL’ye 3 kap yemek sunan “Mahalle Mutfakları”, ücretsiz çamaşır yıkama hizmeti sağlayan “Çamaşır Kafe”, okuma salonları, öğrenci yurtları, 7 TL’lik ulaşım abonmanı ve “TaşıYanım” taşınma desteği öne çıkıyor.
“Mersin’de Öğrenciler Yalnız Değil”
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Akdeniz Erkek Öğrenci Yurt Müdürü Azad Saygı, “Mersin’e gelen öğrencilere ‘hoş geldiniz’ diyoruz ve belediyemizin sağladığı hizmetleri anlatıyoruz. Burada oldukları süre boyunca hiçbir zaman kendilerini yalnız hissetmeyecekler. Çünkü arkalarında onların sorunlarına çözüm üreten bir belediye var” dedi.
Öğrencilerden Teşekkür
Mersin’e Kahramanmaraş’tan gelen diş hekimliği öğrencisi Yunus Emre Ağyar, “Şehrin imkânlarını bize sundular. Öğrenciler için büyük ayrıcalık” ifadelerini kullandı. Hatay’dan gelen 3. sınıf öğrencisi Umut Ördek ise “Hizmetlerden yararlanıyorum. Otogarda böyle stantların kurulması yeni gelenler için çok faydalı” diye konuştu.