YKS Maratonu Yoğun Katılımla Başladı
Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT), Türkiye genelinde milyonlarca adayın katılımıyla başladı. Samsun'da sabahın erken saatlerinden itibaren sınav merkezlerinde yoğunluk yaşandı. Adaylar ve aileleri sınav saatine kadar okul çevrelerinde bekledi.
Görevliler tarafından yapılan yönlendirmelerle öğrenciler sınav salonlarına alınırken, sınav merkezlerinde heyecanlı anlar yaşandı. Özellikle sınav giriş saatinin yaklaşmasıyla birlikte okul önlerindeki hareketlilik dikkat çekti.
Son Dakikalarda Zamanla Yarış Yaşandı
Samsun'daki bazı sınav merkezlerinde adaylar, kapılar kapanmadan önce sınav binalarına ulaşabilmek için zamanla yarıştı. Son dakikalarda koşarak gelen öğrencilerden bazıları sınav salonlarına giriş yapmayı başarırken, çevrede bulunan aileler ve görevliler de heyecanlı anlara tanıklık etti.
Sınav kuralları gereği adayların belirlenen saatten önce sınav merkezlerinde hazır bulunması gerektiği bir kez daha ortaya çıktı. Dakikaların büyük önem taşıdığı sınavda bazı öğrenciler son anda yetişirken, bazıları ise aynı şansı yakalayamadı.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde Üzüntü Yaşandı
YKS'nin ilk oturumunda en dikkat çeken olaylardan biri Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi B Blok'ta yaşandı. Sınav saatinin dolmasının ardından iki kız öğrenci sınav merkezine ulaştı.
Kapıların kapanmasının ardından gelen öğrenciler, ÖSYM'nin uyguladığı sınav kuralları nedeniyle içeri alınmadı. Görevliler tarafından bilgilendirilen adaylar, sınava katılma hakkını kaybetti. Yaşanan durum hem öğrenciler hem de aileleri için büyük üzüntüye neden oldu.
ÖSYM Kuralları Yeniden Gündeme Geldi
Her yıl olduğu gibi bu yıl da sınav giriş saatleri kamuoyunda en çok konuşulan konular arasında yer aldı. ÖSYM tarafından belirlenen kurallar kapsamında sınav binalarının kapıları belirlenen saatte kapatılıyor ve bu saatten sonra hiçbir adayın girişine izin verilmiyor.
Uzmanlar, öğrencilerin olası trafik yoğunluğu, ulaşım sorunları ve güvenlik kontrollerini dikkate alarak sınav merkezlerine en az bir saat önce ulaşmalarını tavsiye ediyor.
Ailelerin Heyecanlı Bekleyişi Sürdü
Öğrenciler sınav salonlarında ter dökerken, aileler de okul bahçelerinde ve çevresinde heyecanlı bekleyişlerini sürdürdü. Polis ekipleri sınav merkezlerinde güvenlik önlemleri alırken, Samsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri öğrenci ve velilere su ikramında bulundu.
YKS 2026'nın ilk oturumunda yaşanan bu olay, sınav saatlerine uyulmasının önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Samsun'da kapıda kalan iki öğrenci, sınavın ilk üzücü haberlerinden biri olarak kayıtlara geçti.