13 Mayıs 2026, Çarşamba
weather
11°
Ajans344 | Galeriler | Kahramanmaraş Haberleri | KSÜ’de Otizm Farkındalığına Dikkat Çeken Panel Düzenlendi

KSÜ’de Otizm Farkındalığına Dikkat Çeken Panel Düzenlendi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, otizm konusunu bilimsel ve yaşanmış hikayelerle ele alan kapsamlı bir panele ev sahipliği yaptı.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, otizm konusunu bilimsel ve yaşanmış hikayelerle ele alan kapsamlı bir panele ev sahipliği yaptı.

MUHABİR: Leyla ŞAŞTI

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı, toplumda otizm bilincini artırmak amacıyla önemli bir etkinliğe imza attı. “Farkındalıktan Kabule: Otizmde Klinik Gerçekler ve Yaşanmış Hikayeler” başlığıyla düzenlenen panel, KSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Akademik kadronun ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği programda, otizmin sadece tıbbi boyutu değil, sosyal ve bireysel yansımaları da detaylandırıldı.

Protokol ve Akademisyenler Panelde Hazır Bulundu

Panelin açılış aşamasına üniversite yönetimi tam kadro katılım sağladı. Programa KSÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taner Okumuş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ejder Berk, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Sefa Resim ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hafize Öksüz iştirak etti. Otizmin erken teşhisinin ve doğru yaklaşım modellerinin önemine vurgu yapan rektör ve dekanlık konuşmalarıyla başlayan etkinlik, bilimsel oturumlarla derinleştirildi.

Klinik Gerçekler ve Yaşanmış Hikayeler Paylaşıldı

Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hatice Altun’un moderatörlüğünde ilerleyen bilimsel oturumda, otizm spektrum bozukluğu olan bireylerin yaşadığı süreçler ele alındı. Uzmanlar, tıbbi literatürdeki güncel gelişmeleri aktarırken, ailelerin ve bireylerin deneyimledikleri gerçek hikayeler dinleyicilerde farkındalık oluşturdu. Bilimsel verilerin insani hikayelerle harmanlandığı oturumda, otizmli bireylerin toplumsal kabulü için atılması gereken adımlar tartışıldı.

Katılımcılara ve Panelistlere Teşekkür Belgesi Verildi

Verimli geçen sunumların ardından programın kapanış töreni gerçekleştirildi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ejder Berk ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hafize Öksüz, katkılarından dolayı moderatörlere, panelistlere ve davetli konuşmacılara teşekkür belgelerini takdim etti. Panel, toplu fotoğraf çekimi ve otizm konusunda sürdürülebilir çalışmaların devam edeceği mesajıyla sona erdi.

KSÜ’de Otizm Farkındalığına Dikkat Çeken Panel Düzenlendi 1
1 / 16
KSÜ’de Otizm Farkındalığına Dikkat Çeken Panel Düzenlendi 2
2 / 16
KSÜ’de Otizm Farkındalığına Dikkat Çeken Panel Düzenlendi 3
3 / 16
KSÜ’de Otizm Farkındalığına Dikkat Çeken Panel Düzenlendi 4
4 / 16
KSÜ’de Otizm Farkındalığına Dikkat Çeken Panel Düzenlendi 5
5 / 16
KSÜ’de Otizm Farkındalığına Dikkat Çeken Panel Düzenlendi 6
6 / 16
KSÜ’de Otizm Farkındalığına Dikkat Çeken Panel Düzenlendi 7
7 / 16
KSÜ’de Otizm Farkındalığına Dikkat Çeken Panel Düzenlendi 8
8 / 16
KSÜ’de Otizm Farkındalığına Dikkat Çeken Panel Düzenlendi 9
9 / 16
KSÜ’de Otizm Farkındalığına Dikkat Çeken Panel Düzenlendi 10
10 / 16
KSÜ’de Otizm Farkındalığına Dikkat Çeken Panel Düzenlendi 11
11 / 16
KSÜ’de Otizm Farkındalığına Dikkat Çeken Panel Düzenlendi 12
12 / 16
KSÜ’de Otizm Farkındalığına Dikkat Çeken Panel Düzenlendi 13
13 / 16
KSÜ’de Otizm Farkındalığına Dikkat Çeken Panel Düzenlendi 14
14 / 16
KSÜ’de Otizm Farkındalığına Dikkat Çeken Panel Düzenlendi 15
15 / 16
KSÜ’de Otizm Farkındalığına Dikkat Çeken Panel Düzenlendi 16
16 / 16
Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız