reklam
06 Haziran 2026, Cumartesi
weather
27°
Ajans344 | GENEL | Deprem Sonrası 129'uncu Camii Hizmete Girdi

Deprem Sonrası 129'uncu Camii Hizmete Girdi

Hatay’ın Antakya ilçesinde hayırsever desteğiyle yapılan Akçaova Hacı Kenan Güngör Camii düzenlenen törenle açıldı.

Hatay’ın Antakya ilçesinde hayırsever desteğiyle yapılan Akçaova Hacı Kenan Güngör Camii düzenlenen törenle açıldı.

KAYNAK: (İHA)
Deprem Sonrası 129'uncu Camii Hizmete Girdi

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ağır yıkım yaşayan Hatay’da yeniden inşa çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda Antakya ilçesine bağlı Akçaova Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Akçaova Hacı Kenan Güngör Camii düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Hatay Valiliği ile Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliğinde yürütülen çalışmalar kapsamında depremde zarar gören veya kullanılamaz hale gelen camilerin yerine yenilerinin yapılması için çalışmalar devam ediyor.

129’uncu Cami Olarak Kayıtlara Geçti

Hayırsever desteğiyle inşa edilen Akçaova Hacı Kenan Güngör Camii, deprem sonrası Hatay genelinde hizmete açılan 129’uncu cami oldu. Açılış törenine Hatay Valisi Mustafa Masatlı, kamu kurumlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Yeni camiyle birlikte mahalledeki ibadet ihtiyacının karşılanması hedeflenirken, bölgedeki sosyal ve dini yaşamın da güçlendirilmesi amaçlanıyor.

42 Yeni Caminin Yapımı Sürüyor

Açılışta konuşan Hatay Valisi Mustafa Masatlı, 6 Şubat depremlerinde birçok cami ve dini yapının ciddi hasar aldığını belirtti.

Masatlı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde başlatılan yeniden ihya ve inşa çalışmalarının aralıksız sürdüğünü ifade ederek, deprem sonrası yalnızca konut ve iş yerlerinin değil, dini yapıların da yeniden ayağa kaldırıldığını söyledi.

Vali Masatlı, bugüne kadar 129 caminin tamamlanarak hizmete açıldığını, ayrıca 42 yeni caminin yapımının devam ettiğini açıkladı.

Kur’an Kursları ve Gençlik Merkezleri Tamamlandı

Hatay genelinde dini ve sosyal yapıların yeniden inşasına yönelik çalışmalar hakkında bilgi veren Masatlı, şu ana kadar 50 Kur’an kursu ile 13 gençlik merkezinin de tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulduğunu belirtti.

Kentteki yeniden yapılanma sürecinin devlet kurumları ve hayırseverlerin katkılarıyla sürdüğünü ifade eden Masatlı, destek veren herkese teşekkür etti.

Vali Masatlı’dan Hayırlı Olsun Mesajı

Vali Mustafa Masatlı, açılış töreninde yaptığı değerlendirmede, “Akçaova Hacı Kenan Güngör Camii’mizin başta Antakya’mız olmak üzere Hatay’ımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Deprem sonrası yaraların sarılması için yürütülen çalışmalar kapsamında Hatay’da ibadethanelerin yeniden kazandırılması sürecinin devam edeceği bildirildi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız