19 Temmuz 2026, Pazar
weather
22°
Ajans344 | Gündem | Bağışlanan Kıyafetlerden Servet Çıktı: Son Anda Farkedildi

Bağışlanan Kıyafetlerden Servet Çıktı: Son Anda Farkedildi

Ordu'nun Fatsa ilçesinde bağışlanan kıyafetlerin içinden çıkan 23 altın ve 6 bin 500 lira, muhtarlığın titiz çalışmasıyla sahiplerine ulaştırıldı.

Ordu'nun Fatsa ilçesinde bağışlanan kıyafetlerin içinden çıkan 23 altın ve 6 bin 500 lira, muhtarlığın titiz çalışmasıyla sahiplerine ulaştırıldı.

MUHABİR: Elife Karaarslan
Bağışlanan Kıyafetlerden Servet Çıktı: Son Anda Farkedildi

Ordu'nun Fatsa ilçesinde ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere Kurtuluş Mahallesi Muhtarlığına teslim edilen bağış kıyafetler, görevlileri şaşkına çevirdi. Dağıtım öncesinde yapılan kontroller sırasında giysilerin ceplerinde ve astar bölümlerinde saklanmış 23 adet çeyrek ve yarım altın ile 6 bin 500 lira nakit para bulundu.

Muhtarlık ekiplerinin dikkatli incelemesi sayesinde unutulan para ve ziynet eşyaları ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmadan önce tespit edildi.

Titiz Çalışmayla Sahiplerine Teslim Edildi

Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Yener Dikbaş, bağışlanan tüm kıyafetlerin dağıtım öncesinde tek tek kontrol edildiğini belirtti. Yapılan araştırmalar sonucunda bulunan altın ve paraların gerçek sahiplerine eksiksiz şekilde teslim edildiğini ifade eden Dikbaş, benzer olaylarla daha önce de karşılaştıklarını söyledi.

Dikbaş, geçmiş yıllarda da vefat eden bir vatandaşın yakınları tarafından bağışlanan kıyafetlerin astarında para bulunduğunu ve o emanetin de aileye ulaştırıldığını dile getirdi.

Bağışçılara Uyarı Yapıldı

Yaşanan olayın ardından vatandaşlara çağrıda bulunan Muhtar Yener Dikbaş, bağış yapılmadan önce kıyafetlerin cep, astar ve gizli bölmelerinin mutlaka kontrol edilmesi gerektiğini söyledi.

Yoğun dönemlerde ekiplerin büyük bir özveriyle çalıştığını belirten Dikbaş, bağışçıların da gerekli kontrolleri yapmasının olası mağduriyetlerin önüne geçeceğini ifade etti.

Muhtar Dikbaş, yapılan yardımların ihtiyaç sahipleri için büyük önem taşıdığını belirterek, toplumsal dayanışmaya katkı sunan tüm hayırseverlere teşekkür etti. Bulunan para ve altınların sahiplerine eksiksiz ulaştırılmasının ise güven ve emanet bilincinin önemli bir örneği olduğunu söyledi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız