29.04.2026 tarihli ve 2026/123 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Emniyet Genel Müdürlüğü görevine atanan yeni Genel Müdür, bugün itibarıyla görevine başladı. Göreve başlama mesajında, bu sorumluluğu kendisine tevdi eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’ye şükranlarını arz eden Genel Müdür, Türk Polis Teşkilatı’nın bir neferi olarak görev yapmaktan onur duyduğunu belirtti.
Temel Öncelik: Adalet ve Hukuk Odaklı Güvenlik
Yeni dönemde güvenlik anlayışının temelini adalet ve hukuka bağlılığın oluşturacağı vurgulandı. Ülke genelinde huzur ve güven ortamını daha güçlü, görünür ve kalıcı hale getirmenin temel öncelik olduğu ifade edildi. Hizmet bayrağını devralan yeni yönetim, teşkilatın her kademesindeki personel ile birlikte, azim ve kararlılıkla çalışacaklarının altını çizdi.
Suç Odaklarına Karşı Kesintisiz Mücadele Mesajı
Emniyet Genel Müdürlüğü, yeni dönemde suç örgütlerine karşı tavizsiz bir duruş sergileyecek. Terör örgütleri, organize suç yapıları, siber suçlar, uyuşturucu ve kaçakçılık gibi vatandaşın huzurunu hedef alan her türlü tehdide karşı hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde etkin ve kesintisiz bir mücadele yürütülecek. Şehir eşkıyalarına, sokak çetelerine ve zehir tacirlerine karşı teknolojik kapasite ve saha tecrübesi en üst seviyede kullanılacak.
Personel Odaklı Yönetim Anlayışı
Teşkilatın asıl gücünün fedakar personeli olduğu bilinciyle, yeni dönemde çözüm odaklı ve hakkaniyetli bir yönetim anlayışı benimsenecek. Personelin sorun ve beklentilerinin yakından takip edileceği, dertlerinin yönetimce kendi dertleri olarak kabul edileceği belirtildi. Görevi devreden Vali Mahmut Demirtaş ve geçmiş dönem genel müdürlerine hizmetleri için teşekkür edilerek, şehit ve gaziler rahmet ve minnetle anıldı.