Gaziantep genelinde öğle saatlerinden itibaren etkisini gösteren "süper hücre" fırtınası, şehir merkezinde ve ilçelerde büyük yıkıma yol açtı. Bir anda bastıran şiddetli yağmur, dolu ve fırtınaya eşlik eden hortum, cadde ve sokakları kısa sürede göle çevirdi. Fırtınanın etkisiyle çok sayıda binanın çatısı uçarken, ağaçlar kökünden söküldü ve dereler taştı. Yaşanan sel felaketinde araçlar sürüklenerek büyük hasar görürken, olaylar sırasında 23 vatandaşın yaralandığı bildirildi.
Üç İlçede Eğitime Bir Günlük Ara
Yaşanan doğal afetin ardından Gaziantep Valiliği acil bir açıklama yayımladı. Meteorolojik risklerin yarın itibarıyla hafiflemesi beklense de okullardaki fiziki hasarların incelenmesi ve öğrenci güvenliğinin sağlanması amacıyla tatil kararı alındı. Valilik, fırtınadan en yoğun şekilde etkilenen Şehitkamil, Şahinbey ve Nizip ilçelerindeki tüm resmi ve özel okullarda, anaokullarında ve Halk Eğitim Merkezlerinde 4 Mayıs 2026 Pazartesi günü eğitime bir gün süreyle ara verildiğini duyurdu.
Okullarda Hasar Tespit Çalışmaları Başladı
Eğitime ara verilmesinin temel gerekçesi olarak okullarda meydana gelen mevcut hasarların detaylı olarak gözden geçirilmesi gösterildi. Valilik, fırtına sırasında hasar gören eğitim binalarında gerekli düzenlemelerin yapılması ve velilerin tedirginliklerinin giderilmesi için bu sürenin kullanılacağını belirtti. Ayrıca ilköğretim çağında çocuğu bulunan kadın personelin durumuna ilişkin tedbirlerin kurum amirlerince alınacağı vurgulandı.
Ekipler Teyakkuz Haline Geçti
Fırtına sonrası belediye ve AFAD ekipleri şehir genelinde temizlik ve enkaz kaldırma çalışmalarına başladı. Sel sularının tahliyesi ve devrilen ağaçların kaldırılması için yoğun mesai harcanırken, yaralanan 23 kişinin hastanelerdeki tedavilerinin sürdüğü öğrenildi. Yetkililer, hasar tespit çalışmalarının hızla tamamlanarak hayatın normale dönmesi için tüm imkanların seferber edildiğini ifade etti.