07 Ağustos 2026, Cuma
weather
24°
Ajans344 | Gündem | MHP Kahramanmaraş Milletvekili Karakoç: Çocuklarımızın Güvenliği Ortak Vazifemiz

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Karakoç: Çocuklarımızın Güvenliği Ortak Vazifemiz

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’daki okul olayları ile dijital riskleri inceleyen komisyonun çalışmalarını tamamladığını açıkladı.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’daki okul olayları ile dijital riskleri inceleyen komisyonun çalışmalarını tamamladığını açıkladı.

KAYNAK: (HABER MERKEZİ)
MUHABİR: Elife Karaarslan
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Karakoç: Çocuklarımızın Güvenliği Ortak Vazifemiz

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’da yaşanan okul olayları ile çocukları etkileyen dijital risklerin araştırılması amacıyla yürütülen komisyon çalışmalarının tamamlandığını duyurdu.

Karakoç, süreç boyunca çocuk güvenliğinin yalnızca okul çevresinde alınacak fiziki önlemlerle sınırlandırılamayacağının görüldüğünü ifade etti. Çocukların karşı karşıya kaldığı risklerin dijital platformlardan aile yapısına, eğitim ortamından kamu kurumlarının sorumluluklarına kadar geniş bir alanda ele alınması gerektiğini vurguladı.

Dijital Riskler de İncelemeye Alındı

Komisyon çalışmalarında dijital platformların çocuklar üzerindeki etkileri de değerlendirildi. Karakoç, güvenlik konusunun günümüzde yalnızca okul kapıları ve fiziki tedbirlerden ibaret olmadığını belirtti.

Ailelerin, eğitim kurumlarının ve kamu kuruluşlarının çocukların korunmasında ortak sorumluluk taşıdığını ifade eden Karakoç, alınacak önlemlerin çok boyutlu şekilde planlanması gerektiğine dikkat çekti.

Kahramanmaraş’taki Okul Saldırısına Vurgu

Karakoç, açıklamasında Kahramanmaraş’ta yaşanan okul saldırısında hayatını kaybeden öğretmen Ayla Kara ve öğrencileri de andı.

“Benzer acıların bir daha hiçbir haneye ve hiçbir şehrimize düşmemesi için tespitlerimizi ve önerilerimizi ortaya koyduk” ifadelerini kullanan Karakoç, komisyon çalışmalarının temel amacının benzer olayların önüne geçmek olduğunu belirtti.

“Çocuklarımızın Güvenliği Geleceğimizin Teminatıdır”

Zuhal Karakoç, bir Kahramanmaraş milletvekili ve anne olarak çocukların güvenliğine özel önem verdiğini ifade etti.

Karakoç, “Çocuklarımızın güvenliği, geleceğimizin teminatıdır. Onları korumak, hepimizin ortak ve ertelenemez vazifesidir” sözleriyle toplumun tüm kesimlerine sorumluluk çağrısında bulundu.

Komisyonun Önerileri Güvenli Geleceği Hedefliyor

Araştırma sürecinde elde edilen bulgular doğrultusunda çocukların okulda, aile ortamında ve dijital dünyada karşılaşabileceği risklere yönelik tespit ve öneriler hazırlandı.

Karakoç, komisyon çalışmalarının çocukların daha güvenli bir ortamda yetişmesine katkı sağlamasını temenni ederek, hazırlanan önerilerin millet ve gelecek nesiller açısından hayırlı olmasını diledi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız