Antalya’da jandarma ekipleri, trafik güvenliğinin sağlanması ve kazaların önlenmesi amacıyla motosiklet ve motorlu bisikletlere yönelik geniş kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi. Antalya İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen uygulama, kent genelinde farklı noktalarda eş zamanlı olarak yapıldı.

Market Hırsızlığı Kameraya Yansıdı, Esnaf Şikâyetçi Oldu
Market Hırsızlığı Kameraya Yansıdı, Esnaf Şikâyetçi Oldu
İçeriği Görüntüle

635 Araç ve Sürücü Kontrol Edildi

Geçtiğimiz hafta boyunca yapılan denetimlerde 635 araç ve sürücüsü tek tek kontrol edildi. Ekipler, sürücülerin evraklarını inceleyerek kask, plaka, ehliyet ve diğer güvenlik unsurlarını denetledi. Özellikle plakasız ve ruhsatsız kullanılan motosikletler üzerinde yoğunlaşan ekipler, trafik güvenliğini tehlikeye atan kusurlara karşı caydırıcı tedbirler aldı.

217 Sürücüye Ceza Kesildi

Denetimlerde kural ihlali yaptığı tespit edilen 217 sürücüye trafik idari para cezası uygulandı. Kusurlu araçların ise yola devam etmesine izin verilmedi. Eksiklikleri bulunan sürücülerin uyarıldığı, trafik güvenliği açısından risk taşıyan durumlara ise anında müdahale edildi.

29 Motosiklet Trafikten Men Edildi

Denetimlerde 29 motosiklet trafikten men edildi, 1 motosiklet ise yakalanarak yediemin otoparkına çekildi. Jandarma yetkilileri, benzer denetimlerin aralıksız devam edeceğini ve özellikle motosiklet kullanıcılarının trafik kurallarına uymalarının hayati önem taşıdığını vurguladı.

Trafik Güvenliği İçin Uyarı

Yetkililer, trafik kazalarının önlenmesi için sürücülere sık sık hatırlatmada bulunarak, hız limitlerine uyulması, kask takılması ve evrakların tam olması gerektiğinin altını çizdi.

Kaynak: İHA