Kahramanmaraş’ta yürütülen kapsamlı operasyonlarda önemli miktarda yasaklı madde ve kimyasal bileşen ele geçirildi. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Göksun İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin koordineli çalışmaları sonucunda çok sayıda farklı türde maddeye el konuldu, adli süreç başlatıldı.
Merkezde Operasyon: 11 Şubat Çalışması
11 Şubat 2026 tarihinde Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen saha çalışmasında 6,12 gram sentetik kannabinoid (bonzai) maddesi ile 1 adet captagon hap ele geçirildi. Ekiplerin titiz fiziki takip ve istihbari analizleri sonucu tespit edilen maddeler muhafaza altına alındı.
Yetkililer, kent merkezinde yürütülen operasyonların, özellikle gençleri hedef alan yasa dışı madde trafiğini kesmeye yönelik sürdürüldüğünü bildirdi.
Göksun’da Yüklü Miktarda Ele Geçirildi
14 Şubat 2026 tarihinde Göksun İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince gerçekleştirilen operasyonda ise dikkat çekici miktarda madde ele geçirildi. Çalışmalarda 169,98 gram metamfetamin, 9,30 gram AMG hammaddesi, 70 adet GALARA sentetik ecza hapı ve 287,32 gram sıvı halde sentetik kannabinoid (Bonzai-AMG) ham maddesi bulundu.

Operasyon kapsamında ayrıca 2 adet madde kullanma aparatı olarak bilinen payp ile 2 adet aseton maddesi de muhafaza altına alındı. Ele geçirilen materyallerin yasa dışı üretim ve dağıtım sürecine ilişkin teknik incelemeye alındığı öğrenildi.
Adli Süreç Başlatıldı
Yapılan çalışmalar neticesinde 1 kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 5 kişi hakkında ise adli işlem başlatıldı. Soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü bildirildi.
Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü, kent genelinde yasaklı maddeye geçit verilmemesi amacıyla denetimlerin ve operasyonların aralıksız sürdürüldüğünü vurguladı. Güvenlik birimlerinin kararlı mücadelesi, şehirde kamu düzeninin korunmasına yönelik çalışmaların aynı titizlikle devam ettiğini ortaya koydu.




