Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde doğa gezgini ve fotoğrafçı Mehmet Doğan, Geben Kayranlı Dağı’nda yaptığı gezi sırasında dağ keçisiyle karşılaştı. Sarp kayalıklar arasında görülen dağ keçisi, Doğan tarafından cep telefonuyla görüntülendi.
Bölgenin yaban hayatını ortaya koyan görüntü, Andırın’ın doğal zenginliğini bir kez daha gündeme taşıdı.
Geben Kayranlı Dağı’nda Nadir Görüntü
Olay, Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesine bağlı Geben Kayranlı Dağı bölgesinde yaşandı. Doğa gezgini Mehmet Doğan, dağlık alanda yaptığı keşif sırasında kayalıkların üzerinde duran dağ keçisini fark etti.
Dağ keçisinin bölgeden hemen uzaklaşmaması üzerine Doğan, cep telefonuyla kayıt aldı. Görüntülerde dağ keçisinin doğal ortamında sakin şekilde durduğu görüldü.
Mehmet Doğan O Anları Kaydetti
Doğan, karşılaşmanın kendisi için özel bir an olduğunu belirtti. Daha önce de aynı bölgede benzer görüntülerle karşılaştığını ifade eden Doğan, dağ keçisinin bölgenin doğal yaşamının önemli bir parçası olduğunu söyledi.
Mehmet Doğan, “Geben Kayranlı Dağı’nda bu canlıyla daha önce de birkaç kez karşılaştım. Bölgenin sarp kayalıkları onların doğal yaşam alanı. Onları özgür şekilde görmek büyük bir mutluluk. Bu kez de beni görünce hemen kaçmadı. Bir süre kayalıkların üzerinde durdu. Ben de cep telefonumla o anı kaydettim” dedi.
Andırın’ın Yaban Hayatı Dikkat Çekiyor
Andırın, ormanlık alanları, dağlık yapısı ve sarp kayalıklarıyla birçok yaban hayvanına ev sahipliği yapıyor. Geben Kayranlı Dağı da bu alanlar arasında öne çıkıyor.
Bölgede görülen dağ keçileri, doğal yaşamın korunması açısından önem taşıyor. Uzmanlara göre bu tür görüntüler, yaban hayatının izlenmesi ve korunması için de değerli kayıtlar arasında yer alıyor.
Doğal Yaşamın Korunması Vurgusu
Mehmet Doğan, Andırın’daki doğal güzelliklerin korunması gerektiğini belirterek, yaban hayatına zarar verilmemesi çağrısında bulundu.
Doğan, “Andırın’ın yaban hayatını korumak ve bu güzellikleri geleceğe aktarmak hepimizin görevi. Bu canlıları doğal ortamlarında görmek, bölgenin ne kadar kıymetli olduğunu gösteriyor” ifadelerini kullandı.