Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde bulunan bir taşınmazla ilgili kamulaştırma süreci yargıya taşındı. Andırın Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından yayımlanan resmi ilana göre, Emirler Mahallesi sınırlarında yer alan 153 ada 10 parsel numaralı taşınmaz için kamulaştırma bedelinin tespiti ve taşınmazın idare adına tescili istemiyle dava açıldı.
Mahkeme tarafından yapılan duyuruda, söz konusu davanın 2025/562 Esas sayılı dosya üzerinden yürütüldüğü bildirildi.
Mahkeme İlanı Kamuoyuna Duyuruldu
Andırın Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından yayımlanan ilanda, 2942 Sayılı Kamulaştırma Kanunu’nun 10. maddesi kapsamında işlem yapıldığı belirtildi. İlanın amacı, taşınmaz üzerinde hak sahibi olan kişilerin dava sürecinden haberdar edilmesi ve yasal haklarını kullanabilmelerinin sağlanması olarak açıklandı.
Kamulaştırma işlemlerinde, taşınmazın bedeli mahkeme tarafından belirlenirken mülkiyetin idare adına tescili de yargı kararıyla gerçekleştiriliyor.
Kamulaştırmaya Konu Taşınmazın Bilgileri
Mahkeme ilanında yer alan bilgilere göre dava konusu taşınmazın bilgileri şöyle:
İl: Kahramanmaraş
İlçe: Andırın
Mahalle: Emirler
Ada: 153
Parsel: 10
Esas No: 2025/562
Söz konusu taşınmazın kamulaştırılmasıyla ilgili bedel tespiti ve tescil işlemleri mahkeme tarafından değerlendirilecek.
Hak Sahipleri Mahkemeye Başvurabilecek
Kamulaştırma sürecine ilişkin bilgi almak isteyen vatandaşların, Andırın Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurarak dosya hakkında detaylı bilgi edinebilecekleri belirtildi. Hak sahipleri, dava süreci içerisinde yasal itiraz ve taleplerini de mahkemeye sunabilecek.
Yetkililer, taşınmaz üzerinde hak sahibi olan kişilerin ilanı dikkate alarak süreci yakından takip etmelerinin önem taşıdığını ifade etti.