reklam
25 Mayıs 2026, Pazartesi
weather
12°
Ajans344 | Kahramanmaraş Haberleri | Depremin ardından 260. gün!

Depremin ardından 260. gün!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerde 259 gün geride kaldı.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerde 259 gün geride kaldı.

KAYNAK: ajans344.com
Depremin ardından 260. gün!

Kahramanmaraş, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem felaketiyle sarsıldı ve bu tarihten itibaren tam 260 gün geçti. Ancak şehirde depremin yıkıcı etkileri ve insanların yaşadığı travma hala tazeliğini koruyor.

Depremin etkisiyle yıkılan binaların enkazları temizlenirken, hala bu alanlar temizlenmiş değil. Yıkım firmaları demirlerini ayıkladıkları enkazları, alanlarda bırakarak diğer yıkım işlerine gidiyor.

Vatandaşlar şehir merkezinde oluşan enkaz dağlardan rahatsız.

Deprem sonrası ruhsal travma yaşayan insanlar için psikolojik destek hizmetleri sunulsa da, bu tür hizmetlere ulaşamayanlarda mevcut.

Kahramanmaraş halkı, şehirlerini yeniden inşa etmek ve depremin yaralarını sarmak için ellerinden geleni yapıyor. Depremin izleri silinmeye çalışılsa da insanların hafızalarındaki yaraların kapanması daha uzun bir zaman alacak gibi görünüyor.

Öte yandan Deprem sonrası yaşam alanlarından olan vatandaş, konteyner kentlerde yaşamlarını sürdürüyor.

Konteyner çarşılarda ki durumu ise esnaflar şöyle anlatıyor.

“İş yerleri önündeki sundurmalar yetersiz. İlerleyen günlerde yağmur, kar geldiğinde ürünlerimizi veya oturma alanlarımızı burada durduramayız. Yetkililerin bu duruma çözüm bulmasını istiyoruz.”

Haber: Sema AKÇAKALE

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız