16 Ekim 2026, Cuma
weather
14°
Ajans344 | Kahramanmaraş Haberleri | Dulkadiroğlu’nda 14 noktada altyapı işleri sürüyor

Dulkadiroğlu’nda 14 noktada altyapı işleri sürüyor

KASKİ, 16 Ekim’de Dulkadiroğlu’ndaki 14 noktada içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu abone bağlantısı çalışması yapıyor.

KASKİ, 16 Ekim’de Dulkadiroğlu’ndaki 14 noktada içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu abone bağlantısı çalışması yapıyor.

MUHABİR: Orhan Karaçalı
Dulkadiroğlu’nda 14 noktada altyapı işleri sürüyor

Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (KASKİ), 16 Ekim 2026 Cuma günü Dulkadiroğlu ilçesinde altyapı çalışması yürütülen noktaları paylaştı. Duyuruda, altı mahallede bulunan toplam 14 sokak, cadde ve bulvarda farklı çalışmaların sürdüğü bildirildi. Çalışma programında içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu ve abone bağlantısı işlemleri yer aldı.

Altı mahallede altyapı çalışması

KASKİ’nin yayımladığı listeye göre çalışmalar; Aslanbey, Bağlarbaşı, Divanlı, Dulkadiroğlu, Duraklı ve Gazi Paşa mahallelerinde yürütülüyor. Her noktada yapılan işlem, duyuruda ayrı ayrı belirtildi.

Aslanbey Mahallesi’nde üç, Bağlarbaşı Mahallesi’nde yedi çalışma noktası bulunuyor. Dulkadiroğlu Mahallesi’nde iki bulvarda içme suyu çalışması yapılıyor. Divanlı, Duraklı ve Gazi Paşa mahallelerinde ise birer noktada ekiplerin çalışması sürüyor.

Çalışma yapılan sokak ve caddeler

Kurumun 16 Ekim tarihli duyurusunda paylaştığı çalışma noktaları ve işlem türleri şöyle sıralandı:

MahalleSokak, cadde veya bulvarÇalışma türü
Aslanbey7094. SokakAbone bağlantısı
AslanbeyVezir Hoca Bulvarıİçme suyu
Aslanbey7035. SokakYağmur suyu ve kanalizasyon
Bağlarbaşı8021. SokakKanalizasyon
Bağlarbaşı8009. SokakKanalizasyon
Bağlarbaşı8006. Sokakİçme suyu ve abone bağlantısı
BağlarbaşıSürmelibey CaddesiKanalizasyon
Bağlarbaşı8005. Sokakİçme suyu
Bağlarbaşı8007. Sokakİçme suyu
Divanlı16039. SokakYağmur suyu ve kanalizasyon
DulkadiroğluTevfik Kadıoğlu Bulvarıİçme suyu
DulkadiroğluSalman Zülkadiroğlu Bulvarıİçme suyu
DuraklıAbdal Halil Ağa CaddesiKanalizasyon
Gazi PaşaIşık CaddesiKanalizasyon

İçme suyu ve kanalizasyon işlemleri sürüyor

Paylaşılan programda bazı noktalarda tek bir altyapı işlemi, bazı sokaklarda ise iki farklı çalışma yer aldı. Aslanbey Mahallesi’ndeki 7035. Sokak ile Divanlı Mahallesi’ndeki 16039. Sokak’ta yağmur suyu ve kanalizasyon çalışmaları birlikte yürütülüyor.

Bağlarbaşı Mahallesi’ndeki 8006. Sokak’ta ise içme suyu ve abone bağlantısı işlemleri yapılıyor. Aynı mahalledeki 8005. ve 8007. sokaklarda çalışmalar içme suyu altyapısına yönelik devam ediyor.

Vatandaşlara tedbir çağrısı

KASKİ, kent genelindeki altyapı çalışmalarının gece gündüz sürdüğünü bildirdi. Kurum, vatandaşların günlük yaşamının çalışmalardan en az düzeyde etkilenmesi amacıyla faaliyet yürütülen bölgelerin düzenli olarak paylaşıldığını belirtti.

Altyapı yenileme çalışmaları nedeniyle mağduriyet yaşanmaması için vatandaşlardan gerekli tedbirleri almaları istendi. 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız