07 Mayıs 2026, Perşembe
weather
11°
Ajans344 | Kahramanmaraş Haberleri | Kahramanmaraş’a Dev Spor Kompleksi Müjdesi Geldi

Kahramanmaraş’a Dev Spor Kompleksi Müjdesi Geldi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Spor Toto iş birliğiyle inşa edilen 15 Temmuz Spor Vadisi açılış için gün sayıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Spor Toto iş birliğiyle inşa edilen 15 Temmuz Spor Vadisi açılış için gün sayıyor.

MUHABİR: ORHAN KARAÇALI
Kahramanmaraş’a Dev Spor Kompleksi Müjdesi Geldi

15 Temmuz Spor Vadisi Açılışa Hazırlanıyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Spor Toto Teşkilat Başkanlığı iş birliğinde hayata geçirilen 15 Temmuz Spor Vadisi projesinde çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi. Şehrin önemli spor yatırımları arasında gösterilen proje, kısa süre içerisinde vatandaşların hizmetine sunulacak.

Ebrar Sitesi’nin yanında yükselen dev kompleks, sadece spor faaliyetleri için değil, sosyal yaşam alanı olarak da dikkat çekiyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel’in yakından takip ettiği projede son çevre düzenlemeleri sürüyor.

30 Bin Metrekarelik Modern Yaşam Alanı

Toplam 30 bin metrekare alan üzerine kurulan 15 Temmuz Spor Vadisi, modern mimarisi ve çok yönlü kullanım alanlarıyla öne çıkıyor. Proje kapsamında spor sahaları, yürüyüş yolları, dinlenme alanları ve sosyal donatılar bir araya getirildi.

Kompleks içerisinde vatandaşların günlük yaşamda kullanabileceği geniş yeşil alanlar da oluşturuldu. Özellikle ailelerin vakit geçirebileceği sosyal alanların projede önemli yer tuttuğu belirtildi.

Uluslararası Standartlarda Spor Tesisleri Kuruldu

Projede yer alan spor alanlarının tamamı uluslararası standartlara uygun şekilde inşa edildi. Spor Vadisi içerisinde:

  • 4 tenis kortu
  • 3 basketbol sahası
  • 2 masa tenisi alanı
  • 2 satranç ünitesi
  • 1 bocce sahası
  • 2 açık hava fitness alanı

yer alıyor.

Tesislerin altyapı ve ekipman kurulumlarının tamamlandığı öğrenildi. Alanın her yaş grubuna hitap edecek şekilde planlandığı ifade edildi.

Doğayla İç İçe Sosyal Alan Oluşturuldu

15 Temmuz Spor Vadisi yalnızca spor alanlarından oluşmuyor. Projede biyolojik gölet, yürüyüş yolları, bisiklet parkurları ve geniş peyzaj alanları da bulunuyor.

Yetkililer, spor kompleksinin aynı zamanda şehirde yeni bir nefes alanı oluşturacağını belirtiyor. Ağaçlandırma ve çevre düzenleme çalışmalarının ise devam ettiği bildirildi.

Başkan Görgel’den Açıklama Geldi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, projeye ilişkin yaptığı açıklamada gençlerin sporla buluşmasının öncelikleri arasında yer aldığını söyledi.

Başkan Görgel açıklamasında, “15 Temmuz Spor Vadisi, vizyon projelerimizden biri. Burada sadece spor yapılmayacak; aileler huzurla vakit geçirecek, gençlerimiz modern tesislerde kendini geliştirecek. Son kontrollerimizi yapıyoruz, çok kısa sürede hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız” ifadelerini kullandı.

Açılış İçin Geri Sayım Başladı

Projede tüm imalatların tamamlandığı, şu anda son rötuşların yapıldığı belirtildi. Belediyeden edinilen bilgilere göre 15 Temmuz Spor Vadisi’nin önümüzdeki günlerde düzenlenecek törenle resmi açılışı gerçekleştirilecek.

Şehrin yeni cazibe merkezlerinden biri olması beklenen spor vadisinin, Kahramanmaraş’ın sosyal ve sportif yaşamına önemli katkı sunacağı değerlendiriliyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız