Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü, yaz aylarında artan yangın riskine karşı vatandaşlara anız yakmamaları yönünde uyarıda bulundu. Hazırlanan farkındalık çalışmasında, kontrolsüz ateşin yalnızca tarım arazilerini değil, ormanları, doğal yaşamı ve geleceği de tehdit ettiği vurgulandı.
"Bir Şey Olmaz" Düşüncesi Büyük Felaketlere Yol Açabiliyor
Müdürlük tarafından yapılan açıklamada, "Bir şey olmaz dediğimiz her hareket içinde bir risk barındırır. Kontrolsüz ateş, sadece anızı değil geleceği de yakar." ifadelerine yer verildi.
Yetkililer, küçük bir kıvılcımın kısa sürede büyüyerek geniş alanları etkileyen orman yangınlarına dönüşebileceğine dikkat çekti.

Doğal Yaşam ve Tarım Alanları Tehlike Altında
Anız yangınlarının toprağın verimini azalttığı, canlı yaşamını olumsuz etkilediği ve ormanlara sıçraması halinde büyük maddi ve çevresel kayıplara neden olduğu belirtildi. Özellikle sıcak hava ve rüzgârın etkili olduğu dönemlerde ateş yakılmaması gerektiği ifade edildi.
Vatandaşlardan sigara izmaritlerini doğaya atmaması, cam ve benzeri kırılabilir materyalleri çevrede bırakmaması, piknik ateşlerini tamamen söndürmesi ve çevreyi temiz tutması istendi.
Yangın Görüldüğünde 112'ye İhbar Edilmeli
Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü, orman veya arazi yangını görülmesi halinde vatandaşların zaman kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak ihbarda bulunmalarının büyük önem taşıdığını belirtti.
Yetkililer, ormanların korunmasının yalnızca kamu kurumlarının değil, toplumun ortak sorumluluğu olduğunun altını çizerek vatandaşları daha dikkatli davranmaya davet etti.