Deprem Çevre İllerde de Hissedildi
Malatya’nın Battalgazi ilçesinde sabah saatlerinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, Kahramanmaraş başta olmak üzere çevre illerde de hissedildi. Kandilli Rasathanesi’nin resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre deprem saat 09.00’da meydana geldi.
Yerin 4.4 kilometre derinliğinde gerçekleşen sarsıntı kısa süreli paniğe neden oldu. Depremi hisseden vatandaşlar ev ve iş yerlerinden dışarı çıkarak güvenli alanlara yöneldi.
Vatandaşlar Sokağa Çıktı
Kahramanmaraş’ın birçok ilçesinde hissedilen deprem nedeniyle vatandaşlar bir süre sokaklarda bekledi. Özellikle yüksek katlı binalarda yaşayan vatandaşların panik yaşadığı görüldü.
Sabah saatlerinde meydana gelen deprem nedeniyle bazı vatandaşlar araçlarıyla açık alanlara yöneldi. İlk belirlemelere göre herhangi bir can kaybı ya da ciddi hasar bilgisi paylaşılmadı.
Ekipler Saha Çalışmalarını Sürdürüyor
Depremin ardından AFAD, belediye ekipleri ve ilgili kurumlar tarafından saha tarama çalışmaları başlatıldı. Yetkililer, şu ana kadar olumsuz bir ihbarın ulaşmadığını ancak kontrollerin devam ettiğini bildirdi.
Bölgedeki ekiplerin özellikle kırsal mahallelerde incelemelerini sürdürdüğü öğrenildi.
Uzmanlardan Vatandaşlara Uyarı
Uzmanlar, artçı sarsıntı ihtimaline karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirtti. Yetkililer, resmi kurumların açıklamalarının takip edilmesini ve hasarlı binalara girilmemesini istedi.