Sosyal hizmetlere erişmekte zorlanan vatandaşlara ulaşmak amacıyla Kahramanmaraş’ta kullanılan Mobil Sosyal Hizmet Aracı, 18 Ekim’de Malatya’da hizmet vermeye başlayacak.
Kahramanmaraş’ta başlayan mobil hizmet çalışmasının bir sonraki durağı Malatya olarak belirlendi. Aracın yeni görev yerindeki hizmet başlangıcı için 18 Ekim tarihi verildi.

Kahramanmaraş’ta Bir Aylık Hizmet Süreci
Mobil Sosyal Hizmet Aracı, Kahramanmaraş’ta 14 Eylül’de hizmete başladı. Açıklamanın yapıldığı 14 Ekim itibarıyla aracın kentteki çalışma süreci bir ayı buldu.
Bu süre boyunca araç, sosyal hizmetlere erişmekte zorlanan vatandaşlara yönelik uygulama kapsamında kullanıldı.
Hizmete Ulaşmakta Zorlanan Vatandaşlara Destek
Uygulamanın merkezinde, sosyal hizmetlere erişim güçlüğü yaşayan vatandaşlar bulunuyor. Mobil araç, bu kişilere ulaşılması amacıyla yürütülen çalışmanın bir parçası olarak hizmete alındı. İl Müdürlüğü, aracın kullanımını hizmetlere erişimi destekleyen bir adım olarak değerlendirdi.

Yeni Görev Yeri Malatya Oldu
Kahramanmaraş’ta hizmet veren araç, 18 Ekim’den itibaren Malatya’da görev yapacak. Açıklanan takvimle birlikte mobil aracın yeni görev yeri ve hizmete başlayacağı tarih netleşti.
Malatya’da başlayacak çalışma, aracın Kahramanmaraş’taki hizmet sürecini takip edecek. İl Müdürlüğünün paylaşımı, sosyal hizmetlere erişimi desteklemek için kullanılan aracın başka bir ilde de hizmet vermeyi sürdüreceğini ortaya koydu.