Kahramanmaraş'ta bir at çiftliğinden kaçan iki at, gece saatlerinde yollarda dolaşırken görüldü. Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye trafik polisi ekipleri sevk edildi.
Hem sürücülerin hem de hayvanların güvenliğini sağlamak amacıyla çalışma başlatan ekipler, atların olası bir kazaya neden olmaması için bölgede gerekli tedbirleri aldı.
Polis Ekipleri Atları Kontrol Altına Aldı
Gece boyunca devam eden çalışmalarda polis ekipleri, yollarda dolaşan iki atı güvenli şekilde kontrol altına aldı. Daha sonra hayvanların sahibine ulaşmak için araştırma başlatıldı.
Yapılan incelemede atların Muhsin Kılıçsallayan'a ait olduğu belirlendi. Polis ekipleri telefonla ulaştıkları Kılıçsallayan'ı olay yerine davet etti.
Gece 03.00'te Teslim Aldı
Gece saatlerinde olay yerine gelen Muhsin Kılıçsallayan, atlarını teslim alarak polis ekiplerine teşekkür etti.
Kılıçsallayan, atın iki gün önce çiftliğe geldiğini ve dağlık alana doğru kaçtığını belirterek, komşusuna ait bir tay ile birlikte bulunduğunu söyledi.
Emniyet güçlerinin gece saat 03.00 sıralarında kendisini aradığını ifade eden Kılıçsallayan, polislerin desteğiyle atlarını sağ salim teslim aldığını dile getirdi.

"Manevi Değeri Çok Daha Kıymetli"
Atlarının kendisi için büyük anlam taşıdığını vurgulayan Kılıçsallayan, "Bu atımızın değeri yaklaşık 70 bin lira civarında ancak maddi değerinden çok manevi değeri önemli. Atlarım çocuklarımla eş değer diyebilirim" dedi.
Yaklaşık 35 atlarının bulunduğunu belirten Kılıçsallayan, bu atlarla atlı okçuluk faaliyetleri yürüttüklerini söyledi.
Polis ekiplerinin duyarlı davranışı vatandaşlar tarafından da takdirle karşılanırken, olay herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan sona erdi.