Olay, merkez Dulkadiroğlu ilçesinde akşam saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, motosikletli yunus ekipleri devriye sırasında şüphelendikleri motosikletli bir sürücüye “dur” ihtarında bulundu. Ancak 16 yaşındaki ehliyetsiz sürücü A.F.Y., polisin uyarısına aldırış etmeden kaçmaya başladı.
Kısa süreli kovalamaca sonucu, A.F.Y. kullandığı motosikletin kontrolünü kaybederek karşı şeritten gelen 34 RG 2189 plakalı otomobile çarptı. Çarpışmanın etkisiyle motosiklet devrilirken, genç sürücü çeşitli yerlerinden yaralandı.
Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı genç, yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Yörük Selim Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Sağlık durumunun stabil olduğu belirtildi.
Kazaya karışan otomobilde ise ağır maddi hasar meydana geldi. Araç çekiciyle olay yerinden kaldırılırken, büyük ölçüde hasar gördüğü bildirildi.
Yapılan kontrollerde genç sürücünün ehliyetsiz olduğu, polisten kaçtığı ve trafik güvenliğini tehlikeye soktuğu belirlendi. Bu nedenle A.F.Y.’ye toplamda 68 bin TL idari para cezası uygulandı.
Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, 18 yaş altındaki bireylerin trafiğe çıkmasının hem kendileri hem de diğer sürücüler için büyük risk oluşturduğunu vurgulayarak, aileleri daha sorumlu davranmaya çağırdı. Açıklamada, “Trafikte kurallara uymak, herkesin can güvenliği için zorunluluktur,” ifadelerine yer verildi.