hramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi, kuruluşunun 29. yılında 23. dönem mezunlarını düzenlenen törenle meslek hayatına uğurladı. Yunus Emre Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programa KSÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taner Okumuş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Ünsal ile Prof. Dr. Ejder Berk, Onikişubat Belediye Başkan Vekili Ramazan Kibar, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hafize Öksüz, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, genç doktorlar uzun yıllar süren eğitimlerini tamamlamanın gururunu yaşadı.
Dönem Birincisinden Meslektaşlarına Anlamlı Mesaj
Mezunlar adına konuşan dönem birincisi Dr. Zeynep Yılmaz Kaplan, tıp eğitimi boyunca büyük emek ve fedakârlık gösterdiklerini belirterek öğretim üyelerine teşekkür etti.
Kaplan, hekimlik mesleğinde etik değerlere bağlı kalmanın önemine dikkat çekerek, insan hayatını merkeze alan bir anlayışla görev yapacaklarını ifade etti. Başarılarında ailelerinin büyük pay sahibi olduğunu vurgulayan Kaplan, desteklerinden dolayı tüm ailelere teşekkür etti.
Akreditasyon Başarısı ve Deprem Vurgusu
Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hafize Öksüz, konuşmasına Kahramanmaraş Milletvekili Dr. İrfan Karatutlu'nun mezunlara yönelik tebrik mesajını okuyarak başladı.
Öksüz, 6 Şubat depremlerinin ardından devletin desteği ve Kahramanmaraş'ın dayanışma ruhuyla eğitim faaliyetlerinin kararlılıkla sürdürüldüğünü belirtti. Deprem ve farklı nedenlerle hayatını kaybeden öğrencileri rahmetle anan Öksüz, genç hekimleri sağlık camiasına kazandırmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.
Konuşmasında önemli bir gelişmeyi de paylaşan Öksüz, KSÜ Tıp Fakültesi'nin tıp eğitimi akreditasyon sürecini başarıyla tamamladığını açıkladı. Mezuniyetin bir son değil, sürekli öğrenmenin başlangıcı olduğunu vurgulayan Öksüz, genç doktorlara meslek onurundan ve insan sevgisinden ayrılmamaları tavsiyesinde bulundu.
Rektör Okumuş Genç Hekimlere Tavsiyelerde Bulundu
KSÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taner Okumuş ise ailelerin yıllar süren fedakârlıkları sayesinde öğrencilerin bugün mezuniyet sevinci yaşadığını ifade etti.
Pandemi ve deprem dönemlerinde özveriyle görev yapan akademik ve idari personele teşekkür eden Okumuş, genç hekimlere meslek hayatları boyunca kendilerini sürekli geliştirmeleri gerektiğini söyledi.
Tıp alanında bilgi üretiminin hızla değiştiğini belirten Okumuş, yapay zekâ ve bilişim teknolojilerinin sağlık alanındaki etkisine dikkat çekerek, mezunlara okumaya, araştırmaya ve bilimsel gelişmeleri yakından takip etmeye devam etmeleri tavsiyesinde bulundu.
Başarılı Öğrenciler Ödüllendirildi
Konuşmaların ardından dönem birincisi Dr. Zeynep Yılmaz Kaplan ile Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hafize Öksüz tarafından yaş kütüğüne plaket çakıldı.
Dönem birincisi Dr. Zeynep Yılmaz Kaplan mezuniyet ve onur belgesini KSÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taner Okumuş'tan aldı. Dönem ikincisi Dr. Beyza Öksüz, üçüncülüğü paylaşan Dr. Batuhan Yeşilyurt da ödül ve belgelerini protokol üyelerinin elinden aldı.
Program kapsamında Acil Tıp Uzmanları Derneği tarafından verilen "Acil Tıp Stajında En Başarılı İntörn Doktor" ödülü ise Dr. Fatma Gül Şen ve Dr. Ali Kesikbaş'a takdim edildi.
Dönem boyunca öğrenci temsilciliği görevini yürüten Dr. Nurefşan Binici de plaket ve mezuniyet belgesiyle onurlandırıldı.
Genç Doktorlar Hekimlik Yemini Etti
Törenin sonunda tüm mezun öğrencilere diplomaları protokol üyeleri ve akademisyenler tarafından verildi.
Genç doktorlar daha sonra hep birlikte hekimlik yemini ederek meslek hayatlarına ilk adımlarını attı. Kep atma töreniyle sona eren programda öğrenciler, mezuniyet sevincini aileleri ve öğretim üyeleriyle birlikte yaşadı.