10 Eylül 2026, Perşembe
weather
19°
Ajans344 | Kahramanmaraş Haberleri | Rektör Okumuş’tan Edinburgh Eğitim Ataşesi Onur Ak’a Ziyaret

Rektör Okumuş’tan Edinburgh Eğitim Ataşesi Onur Ak’a Ziyaret

KSÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Tâner Okumuş, Edinburgh Eğitim Ataşesi Ahmet Onur Ak’ı ziyaret ederek akademik iş birliğini görüştü.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Tâner Okumuş, Edinburgh Eğitim Ataşesi Ahmet Onur Ak’ı ziyaret ederek akademik iş birliğini görüştü.

MUHABİR: Elife Karaarslan
Rektör Okumuş’tan Edinburgh Eğitim Ataşesi Onur Ak’a Ziyaret

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Tâner Okumuş, Edinburgh Eğitim Ataşesi Ahmet Onur Ak’ı ziyaret etti. Görüşmede eğitim alanındaki gelişmeler, üniversiteler arasında kurulabilecek iş birlikleri ve uluslararası akademik ilişkiler ele alındı.

Ziyarette Rektör Okumuş’a, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Ethem Taş ile Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörlüğü ve Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü çalışanları eşlik etti.

Resim

Eğitim Alanındaki Gelişmeler Ele Alındı

Görüşmede Türkiye ile Birleşik Krallık arasındaki eğitim ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik değerlendirmeler yapıldı. Yükseköğretim alanındaki güncel gelişmeler ve öğrencilerin uluslararası eğitim imkânlarından daha etkin yararlanabilmesi için yürütülebilecek çalışmalar üzerinde duruldu.

Taraflar, eğitim kurumları arasındaki iletişimin güçlendirilmesinin öğrencilere ve akademisyenlere yeni fırsatlar sunabileceğini değerlendirdi.

Üniversiteler Arası İş Birliği Gündeme Geldi

Ziyaretin önemli gündem maddelerinden birini üniversiteler arasında geliştirilebilecek iş birlikleri oluşturdu. Ortak akademik çalışmalar, bilimsel etkinlikler ve uluslararası programlara ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinin uluslararası alandaki akademik temaslarının artırılması ve farklı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarıyla yeni bağlantılar kurulmasına yönelik imkânlar değerlendirildi.

Resim

Ortak Akademik Çalışmalar Değerlendirildi

Görüşmede akademisyenler ve öğrenciler için ortak çalışma alanlarının oluşturulması konusu da ele alındı. Bilimsel araştırmalar, eğitim programları ve akademik hareketlilik faaliyetleri kapsamında hayata geçirilebilecek projeler üzerinde duruldu.

Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörlüğü ile Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü çalışanlarının da katıldığı ziyarette, kurumlar arasında sürdürülebilir iletişim kurulmasının önemi vurgulandı.

Rektör Okumuş’tan Teşekkür Mesajı

Rektör Prof. Dr. İbrahim Tâner Okumuş, Edinburgh Eğitim Ataşesi Ahmet Onur Ak’a misafirperverliği dolayısıyla teşekkür etti. Okumuş, Ak’a çalışmalarında başarılar dileyerek eğitim ve akademik ilişkilerin geliştirilmesine yönelik temasların devam etmesi temennisinde bulundu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız