24 Haziran 2026, Çarşamba
weather
27°
Ajans344 | Kahramanmaraş Haberleri | Trabzon Caddesi konteyner çarşı taşınıyor

Trabzon Caddesi konteyner çarşı taşınıyor

Kahramanmaraş Trabzon Caddesinde bulunan depremzede konteyner esnafı Piazza Avm civarında oluşturulan yeni yerine taşınıyor.

Kahramanmaraş Trabzon Caddesinde bulunan depremzede konteyner esnafı Piazza Avm civarında oluşturulan yeni yerine taşınıyor.

KAYNAK: ajans344.com

6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş’ta ticari hayatın normale dönmesi için kentin birçok yerinde konteyner çarşılar kurulmuştu. Kurulan çarşılardan biri olan Trabzon Caddesi konteyner çarşı, deprem sonrası Trabzon Caddesinin yeniden imar çalışmaları dolayısıyla Piazza Avm civarında oluşturulan çarşı bölgesine taşınıyor.

Sabah saatlerinde yağmur altında başlayan çalışma vinçlerin konteyner dükkanları tırlara yüklemesiyle devam ediyor.

Kahramanmaraş’ın yeniden imarı için yapılan çalışmalar, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Tasarım Projesi çerçevesinde sürüyor. Şehir merkezinin beş farklı bölgesinde kurulan şantiyelerde, kalıcı konut ve iş yeri inşaatına başlandı. Proje kapsamında , Zübeyde Hanım Bulvarı, Trabzon Caddesi, Müftülük Meydanı ve Cahit Zarifoğlu Caddesinde, kazı ve temel atma çalışmaları devam ediyor.

Haber: Mehmet Sepetci

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız