09 Mart 2026, Pazartesi
weather
15°
Ajans344 | Kahramanmaraş Haberleri | Üniversiteli Genç Kadın Mobilya Atölyesinde Usta Oldu

Üniversiteli Genç Kadın Mobilya Atölyesinde Usta Oldu

Üniversite eğitimini sürdüren 20 yaşındaki Kübra Topaktaş, mobilya atölyesinde ustalık yaparak hem ailesine destek oluyor hem de kadınlara ilham veriyor.

Üniversite eğitimini sürdüren 20 yaşındaki Kübra Topaktaş, mobilya atölyesinde ustalık yaparak hem ailesine destek oluyor hem de kadınlara ilham veriyor.

Üniversiteli Genç Kadın Mobilya Atölyesinde Usta Oldu
KAYNAK: İHA

Kahramanmaraş’ta yaşayan 20 yaşındaki Kübra Topaktaş, üniversite eğitimiyle birlikte yürüttüğü meslek hayatıyla dikkat çekiyor. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde öğrenimini sürdüren genç kadın, aynı zamanda bir mobilya atölyesinde ustalık yaparak üretimin içinde yer alıyor.

Henüz genç yaşta çalışma hayatına adım atan Topaktaş, yaklaşık beş yıl önce mobilya sektörüne çırak olarak başladı. Zaman içinde deneyim kazanan ve mesleğin inceliklerini öğrenen genç kadın, bugün üretim ve montaj aşamalarında aktif rol üstleniyor. Üniversite eğitimi ile iş hayatını birlikte yürüten Topaktaş, hem ailesine katkı sağlıyor hem de çalışkanlığıyla çevresindekilerin takdirini topluyor.

Çocukluk yıllarından itibaren mobilya sektörüne ilgi duyduğunu ifade eden Topaktaş, bu mesleğe babasının desteğiyle başladığını belirtti. Çıraklık süreciyle başlayan yolculuğunun zamanla kalfalık ve ustalık aşamalarına ilerlediğini dile getiren genç kadın, mesleğini öğrenmeye ve kendini geliştirmeye devam ettiğini söyledi.

Mobilya sektörünün genellikle erkeklerin yoğunlukta olduğu bir alan olarak görüldüğünü belirten Topaktaş, kadınların bu alanda çalışmasının zaman zaman şaşkınlıkla karşılandığını ifade etti. Ancak atölyede ortaya koyduğu emek ve yaptığı işlerin görüldüğünde insanların bakış açısının değiştiğini dile getirdi.

Mobilya üretimi ve montajının el becerisi, dikkat ve estetik anlayış gerektirdiğini söyleyen genç usta, kadınların bu meslekte başarılı olabileceğine inandığını vurguladı. Kadınların üretim süreçlerinde daha fazla yer almasının hem sektör hem de toplumsal bakış açısından önemli olduğunu dile getirdi.

Öte yandan mobilya sektöründe çırak bulma konusunda ciddi sıkıntı yaşandığına da dikkat çeken Topaktaş, mesleğin emek ve sabır isteyen bir alan olduğunu belirtti. Sevildiğinde büyük keyif veren bir iş olduğunu ifade eden genç kadın, başta Kahramanmaraş’ta çalışan kadınlar olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında emek veren tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız