Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından ortaklaşa yürütülen vekaletle kurban organizasyonuna katıldı. "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" temasıyla düzenlenen kampanya kapsamında bağışını gerçekleştiren Vali Ünlüer, toplumsal dayanışmanın önemine dikkat çekti. Vali Ünlüer, bu tür organizasyonların ihtiyaç sahipleri ile hayırseverler arasında güçlü bir köprü kurduğunu belirtti.
Bağış Makbuzu İl Müftüsü Güller’den Takdim Edildi
Valilik makamında gerçekleşen kabulde, Kahramanmaraş İl Müftüsü Dr. Hasan Hüseyin Güller, kampanya süreci ve yürütülen çalışmalar hakkında Vali Ünlüer’e bilgi verdi. Vali Ünlüer’in kurban vekaletini teslim alan Müftü Güller, bağış makbuzunu kendisine takdim etti. Güller, vekaletle kurban organizasyonunun her yıl artan bir ilgiyle devam ettiğini ve bağışların titizlikle ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını ifade etti.
Birlik ve Beraberlik Mesajı
Bağış sonrası açıklamalarda bulunan Vali Mükerrem Ünlüer, kurban ibadetinin sadece dini bir vecibe olmadığını, aynı zamanda toplumsal barış ve huzuru pekiştiren bir unsur olduğunu vurguladı. Ünlüer, "Paylaşılan her kurban, kardeşlik bağlarımızı daha da kuvvetlendiriyor. İhtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaşan bu yardımlar, birlik ve beraberlik ruhumuzu canlı tutmaktadır" diyerek vatandaşları kampanyaya destek olmaya davet etti.
Türkiye Diyanet Vakfı Organizasyonu Genişliyor
Türkiye Diyanet Vakfı’nın dünya genelinde ve yurt içinde yürüttüğü vekaletle kurban kesim organizasyonu, Kahramanmaraş’ta da yoğun ilgi görüyor. İl Müftülüğü koordinesinde yürütülen çalışmalarla, kurban etlerinin en uzak mahallelerdeki ihtiyaç sahiplerine kadar ulaştırılması hedefleniyor. Vali Ünlüer’in katılımıyla ivme kazanan kampanya, şehirdeki yardım faaliyetlerine örnek teşkil ediyor.