Kahramanmaraş Valiliği, 27 Haziran Cumartesi günü il genelinde etkili olması beklenen kuvvetli rüzgâra karşı vatandaşları uyardı.
Meteorolojik değerlendirmelere göre rüzgârın kuzeyli yönlerden eseceği, zaman zaman etkisini artırarak saatte 40 ila 60 kilometre hıza ulaşmasının beklendiği bildirildi.
Çatı Uçması ve Ağaç Devrilmesi Riski VAR
Valilik tarafından yapılan açıklamada, kuvvetli rüzgâr nedeniyle çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, tabela hasarları ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzlukların yaşanabileceği ifade edildi.
Özellikle açık alanlarda ve yüksek kesimlerde rüzgârın etkisinin daha fazla hissedilebileceği belirtilirken, vatandaşların dikkatli olması istendi.

Sürücülere Dikkat Çağrısı
Yetkililer, ani rüzgâr değişimleri nedeniyle sürücülerin trafikte daha dikkatli hareket etmeleri gerektiğini vurguladı.
Kuvvetli rüzgârın kısa süreli görüş mesafesi düşüşlerine ve ulaşımda aksamalara neden olabileceği belirtilerek, özellikle yüksek araç kullanan sürücülerin tedbirli davranmaları tavsiye edildi.
Vatandaşlara Tedbirli Olun Uyarısı
Valilik, vatandaşlardan zorunlu olmadıkça açık alanlarda bulunmamalarını ve güvenli bölgeleri tercih etmelerini istedi.
Ayrıca çatı, balkon ve yüksek yapı çevrelerinde bulunan gevşek eşyaların sabitlenmesi gerektiği hatırlatılarak, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması çağrısında bulunuldu.