Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen "Huzur ve Güven" operasyonu tamamlandı. Beş gün süren çalışmalar neticesinde 269 şüpheli yakalandı ve 13 kişi tutuklandı. Operasyonda ruhsatsız silah ve mühimmat ele geçirildi.

Operasyonda Ele Geçirilenler
Afşin, Dulkadiroğlu, Elbistan, Pazarcık ve Ekinözü ilçelerinde yapılan aramalarda çok sayıda yasa dışı malzeme bulundu. Bölgede 7 adet ruhsatsız tabanca, 3 av tüfeği ve 25 mermi ele geçirildi. Olayla bağlantılı 13 şüpheli tutuklanırken, 1 kişinin kesinleşmiş hapis cezası olduğu tespit edildi.
Terörle Mücadele Başarısı
Operasyon kapsamında terör örgütleriyle bağlantılı 5 şüpheli daha yakalandı. FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olduğu tespit edilen 4 şüpheli gözaltına alındı. DEAŞ mensuplarına para yardımı yaptığı belirlenen 1 şüpheli ise adli makamlara sevk edildi.
Suçla Mücadele Devam Edecek
Jandarma yetkilileri, huzur ve güvenlik operasyonlarının aralıksız süreceğini açıkladı. Vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak için çalışmaların titizlikle yürütüleceği ifade edildi. Bölgede emniyetin sağlanması için yeni operasyonların planlandığı bildirildi.




