Onikişubat ilçesi sınırlarında yer alan ve doğaseverlerin uğrak noktası olan Kanlıböğet, bu yıl yaşanan şiddetli kuraklık nedeniyle tamamen kurudu. Emirler Mahallesi yakınlarındaki dağ kaynaklarıyla beslenen bu doğal güzellik, yetersiz yağış ve artan sıcaklıkların etkisiyle adeta yok oldu.

Kahramanmaraş’ta Sela Sonrası Dikkat Çeken Dua Kahramanmaraş’ta Sela Sonrası Dikkat Çeken Dua

Yıllar boyunca serinlemek ve doğayla baş başa vakit geçirmek isteyenlerin gözdesi olan Kanlıböğet, artık suskun ve kurumuş görüntüsüyle ziyaretçilerini karşılıyor. Bölgeye gelen vatandaşlar, dere yatağında su kalmadığını görünce hem şaşkınlık hem de derin üzüntü yaşadı.

Uzmanlar, bu dramatik kurumanın temel sebebi olarak kar yağışındaki ciddi azalmanın ve sıcak geçen ilkbahar-yaz dönemlerinin altını çiziyor. Özellikle son yıllarda iklim değişikliğinin etkilerinin hissedildiği bölgede, doğal kaynakların geleceği hakkında kaygılar artıyor.

Doğal dokusuyla bilinen ve geçmişte kampçıların favori noktalarından biri olan Kanlıböğet’in eski haline dönüp dönemeyeceği, önümüzdeki dönemlerdeki yağış rejimine bağlı olacak. Vatandaşlar ise bu güzel doğa alanının yeniden hayat bulmasını umutla bekliyor.

Muhabir: Fatma Serap Alparslan