Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinden büyük bir başarı haberi geldi. Atatürk Ortaokulu öğrencilerinin de yer aldığı Efsus Spor Kulübü, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nun 2024-2025 faaliyet programı kapsamında Adıyaman’da düzenlenen Kulüpler Arası Grup Yarışması’nda bölge şampiyonu oldu.

Kahramanmaraş’ta Zamanın Durduğu Yer: Eshab-ı Kehf Mağarası Kahramanmaraş’ta Zamanın Durduğu Yer: Eshab-ı Kehf Mağarası

10-11 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen yarışmada, Yıldızlar Düzenlemeli Dal kategorisinde sahne alan Efsus Spor Kulübü ekibi, kostümleri, uyumlu figürleri ve enerjik performanslarıyla izleyenlerden büyük beğeni topladı. Jüri üyelerinden tam not alan ekip, rakiplerini geride bırakarak birinciliği kazandı ve Türkiye Finalleri’ne katılmaya hak kazandı.

Afşin başta olmak üzere Kahramanmaraş genelinde sevinçle karşılanan bu başarı sonrası açıklama yapan kulüp yetkilileri, bu sonucun uzun ve disiplinli bir hazırlık sürecinin ürünü olduğunu vurguladı. Ekip, Türkiye Finalleri’nde de aynı kararlılıkla mücadele edeceklerini ifade etti.

Bu anlamlı başarı, Kahramanmaraş’ın kültürel mirasına sahip çıkan gençlerin azmi ve yeteneğinin önemli bir göstergesi olarak değerlendirildi.

Muhabir: Fatma Serap Alparslan