İtalya’nın Milano kentinde kaybolduğu bildirilen Kahramanmaraşlı öğretmen Kemal Kanışirin'den beklenen güzel haber geldi. Yaklaşık iki haftadır kendisinden haber alınamayan Kanışirin’in bulunması, ailesi ve sevenleri başta olmak üzere tüm kamuoyunu rahatlattı.
Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi nüfusuna kayıtlı olan 28 yaşındaki Kemal Kanışirin, yaklaşık üç yıl önce İtalya’ya giderek Milano’da yaşamaya başlamıştı. Bir süredir çeşitli restoranlarda çalışan Kanışirin, 15 gün önce aniden ortadan kaybolmuş, yakınları onunla iletişim kuramayınca endişe duymaya başlamıştı.
Kaybolduğu yönündeki haberlerin sosyal medyada hızla yayılmasının ardından hem İtalya’daki Türk toplumu hem de Türkiye’den çok sayıda vatandaş, genç adamın bulunması için seferber olmuştu. Son olarak Milano’da Via Giuseppe Varesi bölgesinde görüldüğü yönündeki bilgiler paylaşılırken, ailesi sosyal medya üzerinden yardım çağrıları yapmıştı.
Gelişmeleri yakından takip eden Pazarcık Belediye Başkanı Haydar İkizer’den ise yüzleri güldüren bir açıklama geldi. Başkan İkizer, “Kemal Kanışirin kardeşimizle ilgili kayıp olduğu yönünde duyurular yapılmıştı. Ancak şu an itibarıyla kendisine ulaşılmış olup, kayıp durumu söz konusu değildir” dedi.
Gencin bulunması, özellikle memleketi Kahramanmaraş’ta büyük sevinç yarattı. Yetkililer ve ailesi, destek olan herkese teşekkür etti.