Kahramanmaraş’ta 2025 yılı için çam odunu 6.500 TL, meşe odunu 7.500 TL, kömür ise 8.000–10.000 TL arasında satılacak ve deprem sonrası talep artışı dikkat çekiyor.

Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte Kahramanmaraş’ta yakacak hazırlıkları hız kazandı. Kentte en çok tercih edilen yakacak türleri olan odun ve kömürün 2025 yılı fiyatları belli oldu.

Fiyatlar Açıklandı

Kahramanmaraş Odun Ambarı’ndan edinilen bilgilere göre bu yıl:

Çam odununun tonu 6.500 TL,

Meşe odununun tonu 7.500 TL olarak belirlendi.

Kömür fiyatları ise kaliteye göre değişiyor. Ambar yetkilileri, kömürün tonunun 8.000 TL ile 10.000 TL arasında satıldığını açıkladı.

Kahramanmaraş Eski Milletvekili Hayatını Kaybetti
Kahramanmaraş Eski Milletvekili Hayatını Kaybetti
İçeriği Görüntüle

Deprem Sonrası Talep Yükseldi

6 Şubat depremlerinin ardından birçok ailenin apartmanlardan ayrılarak kırsal bölgelerdeki müstakil evlere yerleşmesi, odun ve kömüre olan talebi artırdı. Bu durum, kış öncesi yakacak pazarında ciddi bir hareketlilik oluşturdu.

Kahramanmaraş’ta 2025 Odun Ve Kömür Fiyatları Belli Oldu

Kışa Hazırlık Sürüyor

Kent genelinde vatandaşlar soba ve katı yakıtlı ısıtma sistemleri için odun ve kömür stoklamaya başladı. Yetkililer, artan talep nedeniyle vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için erken alım yapmalarını tavsiye ediyor.

Muhabir: Esra Akçakale