Polis Ekipleri Teyakkuzdaydı

Olay, iki gün önce merkez Dulkadiroğlu ilçesinde bulunan bir poligonda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre H.E. isimli 16 yaşındaki şüpheli, poligondan 2 adet silah ile yaklaşık 300 mermiyi alarak kaçtı. Olayın bildirilmesi üzerine Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri geniş çaplı araştırma başlattı. Şehrin farklı noktalarında yoğun güvenlik önlemleri alınırken, güvenlik kameraları ve gelen ihbarlar tek tek değerlendirildi.

Kebapçıdan Yemek İstedi, İhbar Edildi

Polis ekiplerinin çalışmaları sırasında şüphelinin Dulkadiroğlu ilçesi Beyazıtlı Mahallesi’ndeki bir bağ evinde sabahladığı ve bir kebapçıya giderek yemek istediği tespit edildi. İşletme sahibi “Çocuğu ilk salı günü gördük. Dün ise fotoğrafını görünce aranan kişi olduğunu anladık ve polise ihbar ettik” diyerek süreci anlattı.

Dron ve Köpek Destekli Operasyon

Bölgeyi abluka altına alan özel harekat polisleri, şüphelinin fark edilmesi üzerine kaçmaya çalıştığını belirledi. Bir evin damında görülen H.E., dron ile takip edilerek ve köpeklerle desteklenen operasyon sonucunda kısa sürede yakalandı. Gözaltına alınan şüpheli, emniyete götürüldü. Çalınan silah ve mermilerin de ele geçirildiği bildirildi.

KMTSO ve TEPAV’dan Afet Sonrası Girişimcilere Destek Programı
KMTSO ve TEPAV’dan Afet Sonrası Girişimcilere Destek Programı
İçeriği Görüntüle

Soruşturma Sürüyor

Emniyet yetkilileri, olayla ilgili geniş çaplı soruşturmanın sürdüğünü açıkladı. Yakalanan şüphelinin yaşı nedeniyle Çocuk Şube Müdürlüğü’nde işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Muhabir: Atiye Arıkan