Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (KASKİ), bakım ve altyapı çalışmaları nedeniyle planlı bir su kesintisi programı duyurdu. 6 Ocak 2026 Salı günü, Dulkadiroğlu ve Onikişubat ilçelerinde belirli mahallelerde su verilemeyecek. Yetkililer, çalışmaların tamamlanmasının ardından suyun akşam saatlerinde yeniden verileceğini bildirdi ve vatandaşlardan tedbirli olmalarını istedi.

Dulkadiroğlu İçin Akşam Saati

Kesintiden etkilenecek mahalleler ve tahmini su veriliş saatleri ilçe ilçe açıklandı. Buna göre, Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Şeyh Şamil, Namık Kemal, Bağlarbaşı ve Şeyh Adil mahallelerinde su kesintisi uygulanacak. Bu bölgelerde suların saat 19.00 civarında yeniden verilmesi planlandı.

Kahramanmaraş'ta Üretimin, Dayanışmanın ve Dönüşümün Yılı
Kahramanmaraş'ta Üretimin, Dayanışmanın ve Dönüşümün Yılı
İçeriği Görüntüle

Onikişubat'ta İki Ayrı Bölge

Onikişubat ilçesinde ise kesinti iki aşamada gerçekleşecek. İlk etapta Yörük Selim, Mağralı, Serintepe, Akçakoyunlu ve Karamanlı mahallelerinde su kesintisi yaşanacak ve suların saat 18.00'de verilecek. İkinci olarak ise sadece Ilıca Mahallesi etkilenecek ve bu bölgede suyun saat 19.00'da verilecek.

Vatandaşlara Uyarı

KASKİ yetkilileri, kesintiden etkilenecek mahalle sakinlerini önceden su depolamaları ve kesinti süresince dikkatli olmaları konusunda uyardı. Açıklamada, çalışmaların seyrine bağlı olarak saatlerde değişiklik olabileceği de belirtildi.

Muhabir: Orhan Karaçalı