Antalya genelinde etkili olan sağanak yağış, gece saatlerinde Toros Dağları'nın yüksek kesimlerinde kara dönüştü. Özellikle Akseki ilçesi Yarpuz Mahallesi'nden başlayarak Seydişehir yönüne doğru yaklaşık 20 kilometrelik bir hat üzerinde kar yağışı etkisini gösterdi. Havanın sıfırın altına düşmesiyle birlikte bölgede kar kalınlığı yer yer 5 ila 10 santimetreye ulaştı.

Tuzlama Çalısmlaarı Ajans344

Akdeniz'i kirleten 12 gemiye 92 milyon lira ceza kesildi
Akdeniz'i kirleten 12 gemiye 92 milyon lira ceza kesildi
İçeriği Görüntüle

Ekipler Yola Çıktı

Kar yağışının ulaşımı aksatma riskine karşı karayolları ekipleri derhal harekete geçti. Alacabel bölgesine çok sayıda iş makinesi sevk edildi. Ekipler, yolun güvenli bir şekilde trafiğe açık kalmasını sağlamak için kar küreme ve buzlanmayı önleyici tuzlama çalışmalarına başladı. Çalışmalar, hava koşullarının düzelmesine kadar aralıksız sürdürülecek.

Tuzlama Çalısmlaarı Ajans344 (3)

Sürücülere Zincir Uyarısı Yapıldı

Yetkililer, bölgeden geçecek olan sürücülere önemli uyarılarda bulundu. Sürücülerin, zincir takmadan yola çıkmamaları, hızlarını düşürmeleri ve trafik işaretlerine mutlaka uymaları istendi. Kar yağışının önümüzdeki saatlerde de yüksek kesimlerde etkili olmaya devam etmesi bekleniyor.

Tuzlama Çalısmlaarı Ajans344 (4)

Kaynak: İHA