Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO), 2026'da kutlayacağı 100. kuruluş yılı öncesinde yenilenen hizmet binasında 26. Olağan Meclis Toplantısı'nı gerçekleştirdi. Toplantıda, deprem sonrası yeniden yapılanma süreci, savunma sanayii yatırımları ve istihdamdaki büyüme masaya yatırıldı.
Şehrin Yeniden İnşası Büyük Onur
Toplantıya özel konuk olarak katılan Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, deprem sonrası sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunarak şunları söyledi; "Depremler sonrasında görev yapmayı hem mesleki hem insani açıdan anlamlı buluyoruz. Şehrin yeniden yapılanmasına katkı vermek çok kıymetli bir sorumluluk. Gece gündüz demeden, bu şehrin yeniden ayağa kalkması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz."
Yenilenen Binamızla Daha Güçlüyüz
KMTSO Başkanı Mustafa Buluntu, depremde hasar gören hizmet binasının güçlendirme çalışmalarının tamamlandığını açıklayarak şu ifadeleri kullandı; "Yenilenen hizmet binamızda ilk kez bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Odamız artık daha modern ve üyelerimizin ihtiyaçlarına daha güçlü şekilde yanıt verebilecek bir yapıya kavuştu."
Kadın Girişimcilere 2,3 Milyon Dolar Destek
Başkan Buluntu, UNDP iş birliğiyle yürütülen projelere de değindi: "Depremzede Kadın İşverenlere Hibe Desteği Projesi" kapsamında 257 kadın işverene 550 bin dolar, İkinci fazda 530 işletmeye 1 milyon dolar, Toplam 2,3 milyon dolarlık destek sağlandı.
Kahramanmaraş Kadın İş Geliştirme Merkezi (KİGEM) 750 bin dolarlık yatırımla hizmet verecek
2026'da kutlanacak 100. kuruluş yılına vurgu yapan Başkan Buluntu: "Cumhuriyetle büyüyen, onunla gelişen bir asrın hikâyesini taşıyoruz. 'Asırlık güvenle, aynı inançla' diyerek bu mirası geleceğe taşımak hepimizin ortak sorumluluğu" dedi.




