Kahramanmaraş’ta hava bir kez daha sert yüzünü göstermeye hazırlanıyor. Kentte yaşayanlar için kritik bir 15 saat başlıyor. deMeteoroloji verilerine dayanan resmi uyarıya göre, 12 Şubat saat 13.00’ten itibaren etkisini artıracak yağışlı sistem, 13 Şubat sabah 04.00’e kadar aralıklarla fakat yer yer çok kuvvetli şekilde kendini hissettirecek. Özellikle ani gelişebilecek hava olaylarına karşı dikkatli olunması gerekiyor.

2067061

Yağış Yer Yer Çok Kuvvetli Olacak

Meteorolojik tahminler, Kahramanmaraş genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağını ortaya koyuyor. Bazı bölgelerde yağış miktarının 25 ila 75 kilogram/metrekare aralığına ulaşabileceği belirtiliyor. Kent merkezinde sağanak şeklinde beklenen yağışların, kırsal alanlarda gök gürültüsü ve zaman zaman dolu ile birlikte görülmesi öngörülüyor. Öğle saatlerinden itibaren sistemin kuvvetini artırması bekleniyor.

2 Il Icin Kuvvetli Yagis UyarisiYüksek Kesimlerde Kar ve Tipi İhtimali

Rakımı 1300 metrenin üzerindeki bölgelerde tablo değişiyor. Bu kesimlerde yağışın karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde düşmesi bekleniyor. Gece saatlerine doğru sıcaklığın azalmasıyla birlikte bazı noktalarda tipinin etkili olabileceği ifade ediliyor.

Kurutuluşun 106. Yılda Anlamlı Çelenk Töreni
Kurutuluşun 106. Yılda Anlamlı Çelenk Töreni
İçeriği Görüntüle

Özellikle dağlık alanlar ve yüksek ilçelerde sürücülerin dikkatli olması büyük önem taşıyor. Görüş mesafesinde azalma ve buzlanma riski ulaşımı zorlaştırabilir.

Headline-2Headline-2

Sel, Dolu ve Fırtına Riskine Dikkat

Kuvvetli yağışla birlikte ani sel, su baskını, yıldırım, dolu ve kısa süreli kuvvetli rüzgar ihtimali de gündemde. Ova kesimlerinde ve açık alanlarda su taşkınlarına karşı tedbir alınması gerekiyor. Kıyı karakteri gösteren düz alanlarda ise hortum riskinin tamamen dışlanmadığı belirtiliyor.

Yetkililer, özellikle alçak kotlu bölgelerde yaşayan vatandaşların dikkatli olmasını, araçların dere yataklarına ve su birikintisi oluşabilecek alanlara park edilmemesini tavsiye ediyor. Çiftçiler açısından ise dolu ve ani sıcaklık düşüşlerine bağlı zirai riskler söz konusu.

1278794

Kritik Saatler Başlıyor

Başlama zamanı 12 Şubat 2026 saat 13.00, bitiş zamanı ise 13 Şubat 2026 saat 04.00 olarak açıklandı. Bu zaman diliminde hava koşullarının kısa sürede değişebileceği ve yerel olarak şiddetini artırabileceği belirtiliyor.

Muhabir: ELİFE KARAASLAN