11 Temmuz 2026, Cumartesi
weather
22°
Ajans344 | Siyaset | Erdoğan: NATO'ya Ankara'da Başarıyla Ev Sahipliği Yaptık

Erdoğan: NATO'ya Ankara'da Başarıyla Ev Sahipliği Yaptık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi mezuniyet töreninde NATO Zirvesi, savunma sanayisi, milli güvenlik ve Terörsüz Türkiye hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi mezuniyet töreninde NATO Zirvesi, savunma sanayisi, milli güvenlik ve Terörsüz Türkiye hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

MUHABİR: Esra Akçakale
Erdoğan: NATO'ya Ankara'da Başarıyla Ev Sahipliği Yaptık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Yenilevent Kampüsü'nde gerçekleştirilen 16. Dönem Müşterek Komuta ve Kurmay Eğitimi ile Kuvvet Harp Enstitüleri 8. Dönem Komuta ve Kurmay Eğitimi Mezuniyet Töreni'ne katıldı.

Törende konuşan Erdoğan, kurmaylık eğitimini tamamlayan subayları tebrik ederek, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bilgi, disiplin ve yüksek görev bilinciyle yetişen personelinin ülkenin güvenliği açısından önemli sorumluluklar üstleneceğini söyledi.

"Savaşlar Artık Sadece Cephede Verilmiyor"

Değişen güvenlik ortamına dikkat çeken Erdoğan, günümüzde savaşların yalnızca cephede yürütülmediğini belirtti.

Siber saldırılar, dezenformasyon kampanyaları, yapay zekâ destekli sistemler ile insansız hava ve deniz araçlarının modern savaşların önemli unsurları haline geldiğini ifade eden Erdoğan, yeni dönemde hızlı karar alma ve teknolojik üstünlüğün belirleyici olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan:

Savunma Sanayisinde Yeni Rekor

Türkiye'nin savunma sanayisinde önemli bir seviyeye ulaştığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerlilik oranının yüzde 82'ye yükseldiğini söyledi.

Son 12 ayda savunma ve havacılık alanında 11 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirildiğini ifade eden Erdoğan, 2026 yılının ilk altı ayında ise ihracatın geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 30 artışla 4 milyar 665 milyon dolara ulaştığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan:

"NATO'ya Ankara'da Başarıyla Ev Sahipliği Yaptık"

Konuşmasında Türkiye'nin uluslararası alandaki rolüne de değinen Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi'nin Ankara'da başarıyla gerçekleştirildiğini belirtti.

Erdoğan, "NATO'ya Ankara'da başarıyla ev sahipliği yaptık. İttifakın geleceğini Türkiye'de ele aldık. Mevcut gündeme dair değerlendirmelerimizi müttefiklerimizle paylaştık." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin güvenliğinin hiçbir şekilde taviz konusu olmayacağını vurgulayan Erdoğan, milli güvenliğin korunmasının öncelikli hedef olmaya devam edeceğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan:

"Türkiye'nin Güvenliğini Kimseye Emanet Edemeyiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin bulunduğu coğrafyada güçlü olmak zorunda olduğunu belirterek şu değerlendirmede bulundu:

"Hangi teşkilata üye olursak olalım içinde bulunduğumuz coğrafyada alnımız ak, başımız dik olmak için güçlü olmalıyız. Türkiye'nin güvenliğini kimseye emanet edemez, milli güvenliğimizden taviz veremeyiz. İç kalemizi sağlam tutacağız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan:

"Terörsüz Türkiye ile Yeni Bir Hikâye Yazacağız"

Konuşmasının sonunda "Terörsüz Türkiye" hedefine de değinen Erdoğan, ülkenin uzun yıllardır mücadele ettiği terör sorununu kalıcı olarak sona erdirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Erdoğan, "Ülkemizi yarım asırlık sorundan kurtarmak için yürüttüğümüz Terörsüz Türkiye ile yeni bir hikâye yazacağız." dedi.

Ayrıca Türk milletinin köklü askeri geçmişine vurgu yapan Erdoğan, Harbiye Askeri Müzesi'nin dünyanın en eski askeri müzelerinden biri olduğunu belirterek, Türkiye'nin tarihinden aldığı güçle savunma alanındaki çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız